Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κίνδυνος Θάνατος από τον πάγο. Μείνετε σπίτι σας. Πολλά ατυχήματα στους δρόμους.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Το ψιλόβροχο που έπεσε χθες το απόγευμα και με τις πολικές θερμοκρασίες έκανε τους δρόμους παγοδρόμια με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να φύγουν της πορείας των και να συγκρουστούν με άλλα εν κινήσει αυτοκίνητα αλλά και άλλα σταθμευμένα σε στενούς δρόμους αφού οι χιονοπτώσεις έχουν κάνει τους δρόμους να είναι στενοί.

Οι «αλατιέρες» άρχισαν από ενωρίς το βράδυ να ρίχνουν χημικά και άμμο στους δρόμους αλλά είναι πολύ δύσκολο να περάσουν από όλους τους δρόμους μέσα σε λίγες ώρες.

Προβλήματα υπάρχουν και για τους πεζούς αφού τα πεζοδρόμια είναι σκεπασμένα με πάγο.

Οι πολικές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει την Ελλάδα μας και όλο το Βόρειο ημισφαίριο.  Στο Σικάγο το χιόνι άρχισε ενωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και έρχεται προς τη Βοστώνη.  Οι χαμηλές θερμοκρασίες έφτασαν και στο Χιούστον του Τέξας όπου το θερμόμετρο έπεσε στους 7 βαθμούς Φαρενάϊτ ενώ κόπηκε το ρεύμα σε πολλές περιοχές με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μπουν σε καταφύγια (Γυμναστήρια, Γήπεδα και ξενοδοχεία).

Εάν σκέπτεστε να πάτε στο πάγο, σε λίμνες ή ποτάμια ΠΡΟΣΟΧΗ ο πάγος πρέπει να είναι παχύς γιά να μην πέσετε μέσα.  Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πάγος πέπει να είναι τόσο παχύς για τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Ice Thickness (inches)Permissible Load (on new clear/blue ice on lakes or ponds)
2 ίντσες ή λιγότεροSTAY OFF     ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΟ!
4 ίντεςIce fishing Ψάρεμα ή πατινάζ  
5 ίντσεςSnowmobile or ATV με μοτοσυκλέτες 
8"–12" ίντσεςCar or small pickup truck  Αυτοκίνητο ή μικρό φορτηγό
12"–15" ίντσεςMedium truck Μεσαίου μεγέθους φορτηγό

Paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου