Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Αρνητικό μοριακό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα

  Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Ευρωκίνηση

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / 


ΑΘΗΝΑ. Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ότι θα χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα ενώ, όπως είπε, και στην Ευρώπη προσανατολίζονται προς την ίδια κατεύθυνση όπως έχει αποκαλύψει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία παραδέχθηκε την αναγκαιότητα του πιστοποιητικού.

Οπως εξήγησε ο Υπουργός, το πιστοποιητικό θα έχει το όνομα του κατόχου, ενοποιημένο με την ημερομηνία που έλαβε το εμβόλιο αλλά και τη λήξη του. Δηλαδή, τη διάρκεια που θα έχει η ανοσία βάση μελετών. Στην αρχή, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης θα είναι αρκετά συντηρητικό όσον αφορά τη διάρκεια της ανοσίας.

Μιλώντας για μύθους που ακούγονται όσον αφορά το πιστοποιητικό, υπογράμμισε πως κανένα ξενοδοχείο δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη φιλοξενία σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος το εμβόλιο. Προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος στη χώρα μας θα είναι το αρνητικό μοριακό τεστ ή το πιστοποιητικό του εμβολιασμού. Μάλιστα, αν κάποιος δεν θέλει να εμφανίσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, θα μπορεί να έχει απλώς το αρνητικό τεστ. Ενώ, σημείωσε πως προστατεύονται σε κάθε περίπτωση τα προσωπικά δεδομένα.

Ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας για τη φετινή χρονιά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουρισμό. Οπως είπε, θεωρεί ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά φέτος από ότι ήταν το '20. Ενώ εκτίμησε, ότι ενδεχομένως μετά το Πάσχα η κατάσταση να είναι καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου