Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκινά η δεύτερη δίκη του Τραμπ - Πολιτικό θέατρο, λένε οι δικηγόροι του

  Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Η ιστορική δεύτερη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την Τρίτη με μια αίσθηση επείγοντος - από τους Δημοκρατικούς που θέλουν τον πρώην πρόεδρο να λογοδοτήσει για τη βίαιη πολιορκία του Καπιτωλίου και τους Ρεπουμπλικανούς που θέλουν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Εχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τα αιματηρά επεισόδια, οι διαδικασίες αναμένεται να αποκλίνουν από τη μακρά, περίπλοκη δίκη που οδήγησε στην αθώωση του Τραμπ πριν από ένα χρόνο με κατηγορίες ότι πίεσε ιδιωτικά την Ουκρανία για να ανακαλύψει κάποια βρώμικη υπόθεση στον Δημοκρατικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν, τώρα πρόεδρο της χώρας.

Αυτή τη φορά, η κραυγή του Τραμπ στη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου «πολεμήστε σαν τρελοί» και η έφοδος στο Καπιτώλιο προβλήθηκε παγκοσμίως. Και ενώ ο Τραμπ μπορεί να αθωωθεί ξανά, η δίκη θα μπορούσε να τελειώσει στο μισό χρόνο από την προηγούμενη.

Μέχρι τώρα, φαίνεται ότι θα κληθούν λίγοι μάρτυρες, καθώς οι εισαγγελείς και οι δικηγόροι υπεράσπισης μιλούν απευθείας σε γερουσιαστές που έχουν ορκιστεί να αποδώσουν «αμερόληπτη δικαιοσύνη» ως δικαστές. Οι περισσότεροι είναι επίσης μάρτυρες της πολιορκίας, που απομακρύνθηκαν για ασφάλεια εκείνη την ημέρα καθώς οι ταραξίες εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και σταμάτησαν προσωρινά εκλογική διαδικασία επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα με την οποία θα πιστοποιούνταν η νίκη Μπάιντεν.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ απέρριψαν το αίτημα να καταθέσει. Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει τρυπώσει στο θέρετρο του Mar-a-Lago, έχει αποκοπεί στα κοινωνικά μέσα από το Twitter και είναι χωρίς δημόσια σχόλια από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Οι συνήγοροι του πρώην προέδρου, από την άλλη, στη σύνοψη της τακτικής που θα ακολουθήσουν και η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Γερουσία, επιμένουν ότι η παραπομπή του είναι αντισυνταγματική και για αυτό θα πρέπει να απορριφθεί το κατηγορητήριο. Υποστηρίζουν επίσης ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και οι σύμμαχοί της προχώρησαν στην παραπομπή «για δικό τους πολιτικό όφελος». Η νομική ομάδα του Τραμπ υποστηρίζει επίσης ότι η Γερουσία δεν έχει την αρμοδιότητα να τον δικάσει, από τη στιγμή που πλέον ιδιωτεύει.

Αντ’ αυτού, οι κατήγοροι (managers) της Βουλής που επιχειρηματολογούν για την κατηγορία αναμένεται να βασιστούν στο βίντεο από την πολιορκία, μαζί με την εμπρηστική ρητορική του Τραμπ που αρνείται να παραδεχτεί τις εκλογές. Η νέα αμυντική του ομάδα δήλωσε ότι σκοπεύει να αντιπαρατεθεί με τα δικά τους κρυφά βίντεο Δημοκρατικών πολιτικών που εκφωνούν φλογερές ομιλίες.

«Εχουμε την ασυνήθιστη περίσταση όπου την πρώτη ημέρα της δίκης, όταν αυτοί οι κατήγοροι θα προσέρχονται στην Γερουσία, να υπάρχουν ήδη πάνω από 100 μάρτυρες», δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ανταμ Σιφ.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος που κατηγορείται δύο φορές και ο μόνος που αντιμετωπίζει δίκη μετά την έξοδο από τον Λευκό Οίκο. Το Σώμα υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών ενέκρινε μια μοναδική κατηγορία, «υποκίνηση εξέγερσης», ενεργώντας γρήγορα μία εβδομάδα μετά τα επεισόδια με την πιο βίαιη επίθεση στο Κογκρέσο σε περισσότερα από 200 χρόνια.

Πέντε άτομα πέθαναν, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που πυροβολήθηκε από την Αστυνομία μέσα στο κτίριο και ενός αστυνομικού που πέθανε από τραυματισμούς την επόμενη μέρα.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο το να κερδίσουν την καταδίκη, αλλά και να θεωρηθεί ο πρώην Πρόεδρος υπεύθυνος για τις πράξεις του, παρόλο που είναι εκτός προεδρίας. Για τους Ρεπουμπλικανούς, η δίκη θα δοκιμάσει την πολιτική τους πίστη στον Τραμπ και τη διαρκή του επιρροή στο GOP.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου