Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Εντολοδόχος πρωθυπουργός στην Ιταλία ο Μάριο Ντράγκι

 Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021


ΡΩΜΗ. Σε κυβέρνηση τεχνοκρατών οδηγείται η Ιταλία, μετά την αποτυχία να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση υπό τον Τζουζέπε Κόντε.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα υποδέχθηκε, σήμερα, στο προεδρικό μέγαρο τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο πρώην Ευρωπαίος τραπεζίτης αποδέχθηκε την εντολή «με επιφυλάξεις».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος Ματαρέλα υπενθύμισε την δραματική υγειονομική κρίση, με συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία», τόνισε ο κ. Ντράγκι μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό Πρόεδρο. «Χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων. Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητές του θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας, η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Θα λάβουμε τα έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές και στην κοινωνική συνοχή. Θα απευθυνθώ με μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ. Εξήγησε, τέλος, ότι θα συναντήσει τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει την αναγκαία στήριξη στο έργο του και ότι στη συνέχεια θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον Ματαρέλα αν κατάφερε να συνθέσει κυβέρνηση.

Τα νέα της εισόδου του Μάριο Ντράγκι στην πολιτική αρένα ενθουσίασαν ορισμένους από τους πιο ευρωπαϊστές πολιτικούς στην Ιταλία και τους επικριτές του Κόντε για την έλλειψη εμπειρίας. «Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε», σχολίασε στο Twitter o πρώην κεντροαριστερός πρωθυπουργός και νυν επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι. Αλλά και η Τερέζα Μπελανόβα, ηγετικό στέλεχος του μικρού κόμματος Italia Viva του Ρέντσι, έσπευσε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της χώρας Ματαρέλα για την «αίσθηση υπευθυνότητας» προσθέτοντας ότι το κόμμα της θα κάνει ό,τι του αναλογεί «αυτή την ευαίσθητη στιγμή».

«Πέρα απ’ όλα τα επιχειρήματα ως προς το ποιος κέρδισε και έχασε, η ουσία της υπόθεσης είναι ότι στην πιο δύσκολη και δραματική κατάσταση, που μπορούμε να φανταστούμε, περνούμε από τα χέρια του Κόντε σ’ εκείνα του Ντράγκι. Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχος. Εσείς;», σχολίασε στο Twitter ο Μάριο Καλαμπρέζι, αρχισυντάκτης δύο μεγάλων ιταλικών εφημερίδων.

 Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου