Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Απεβίωσε η πρεσβυτέρα Θεοδώρα Παλαιολόγου στο Γούστερ Μασαχουσέτης

  Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Η αείμνηστη πρεσβυτέρα Θεοδώρα Παλαιολόγου με τον γιο της πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών, στον ύπνο της, στον Οίκο Ευγηρίας της Αγίας Τριάδος του Γούστερ Μασαχουσέτης, η πρεσβυτέρα Θεοδώρα Παλαιολόγου, μία κυριολεκτικά αγία γυναίκα της οποίας ολόκληρη η ζωή ήταν γεμάτη από αγάπη, φιλανθρωπία και αλληλεγγύη για τους ανθρώπους. Η αείμνηστη ήταν πάντοτε χαμογελαστή και ανέδυε καλοσύνη προς όλους. Ηταν μητέρα σεβαστή και αγαπητή του πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο οποίος υπηρέτησε με ευδοκίμηση επί μακρά σειρά ετών ως ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη Γούστερ της Μασαχουσέτης.

Η αείμνηστη πρεσβυτέρα Θεοδώρα Παλαιολόγου γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1923 στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης εκ γονέων Κωνσταντίνου και Ουρανίας Ταλαμπέκου. Παντρεύτηκε με τον π. Νικόλαο Παλαιολόγο το 1943 και μαζί ξεκίνησαν την πορεία της υπηρεσίας και της προσφοράς στην Εκκλησία επί πολλά έτη, αγγίζοντας τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων.

Ηταν κάτοχος αδείας πρακτικής νοσοκόμας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, φρόντιζε παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου, ήταν η «γιαγιά», όπως την αποκαλούσαν, πολλών παιδιών των Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Βοστώνης και η βοηθός και προστάτιδα πολλών φοιτητών του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Την τίμησε η Μητρόπολη Βοστώνης για τις πολλές και αθόρυβες ευεργεσίες της, ενώ η κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ την τίμησε ανακηρύσσοντάς την «Μητέρα της Χρονιάς».

Η ζωή την πλήγωσε βαθιά όταν τo 1981 απεβίωσε ο αγαπημένος της σύζυγος π. Νικόλαος και κατόπιν ο γιος της Γρηγόρης, αλλά αντιμετώπισε την πίκρα και τον πόνο του θανάτου τους με παραδειγματική πίστη και υπομονή. Καταλείπει τη σύζυγο του γιου της Γρηγόρη, την Δωροθέα, τον γιο της πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Σύνθια, τον γιο της Φίλιππο και τη σύζυγο του Σελέστε και την θυγατέρα της Νία Ρόουτς. Επίσης καταλείπει 8 εγγόνια, 16 δισέγγονα, και ένα τρισέγγονο, καθώς επίσης και εκατοντάδες γνωστούς και φίλους στην Βοστώνη, το Γούστερ και σε πολλές πόλεις της Αμερικής.

Το σκήνωμά της τέθηκε σε κοινό προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου από τις 3 το απόγευμα έως τις 7 το εσπέρας και η Εξόδιος Ακολουθία της τελέσθηκε στον ίδιο ναό την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τηρουμένων των μέτρων και κανονισμών για την πανδημία. Ο ενταφιασμός της στο κοιμητήριο Knollwood Cemetery στην πόλη Canton  της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με την επιθυμία της όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της μπορούν να αποστείλουν οικονομικές εισφορές ως εξής:

St. Nicholas Greek Orthodox Church & National Shrine, 139 Liberty Street, New York, NY 10007 https://stnicholaswtc.org/contribute/

St. Spyridon Greek Orthodox Cathedral, 102 Russell Street, Worcester, MA 01609

https://spyridoncathedral.org

St. Herman of Alaska Christian School, 62 Harvard Street, Allston, MA 02134

https://sainthermanschool.org

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου