Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Εφυγε από τη ζωή η Εστέλ Σωτήρχου

 Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών στη Φλόριδα, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια, η Εστέλ Σωτήρχου, σύζυγος του αειμνήστου Μάικλ Σωτήρχου, ο οποίος είχε αποβιώσει τον Απρίλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικλ Σωτήρχος διετέλεσε πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα κατά τα έτη 1989 – 1993, ενώ προ αυτού ήταν πρέσβης στην Τζαμάικα από το 1985 έως το 1989.

Το προσκύνημα του σκηνώματος της αείμνηστης Εστέλ Σωτήρχου, έγινε το εσπέρας της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου από τις 3 έως τις 5 μ.μ. τηρουμένων των προληπτικών μέτρων λόγω της πανδημίας στο νεκροπομπείο Frank E. Campbell στο Μανχάταν.

Η Εξόδιος Ακολουθία της τελέσθηκε στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης -στον οποίον η αείμνηστη και ο σύζυγός της ήταν μέλη επί μακρά σειρά ετών- τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ακολούθησε ο ενταφιασμός της στο Trinity Cemetery Mausoleum.

Η αείμνηστη ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στους ομογενειακούς κύκλους της Νέας Υόρκης, αλλά και στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της θήτευσης του συζύγου της στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η οικογένειά της εξέφρασε την επιθυμία όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της να αποστείλουν αντί ανθέων χρηματικές δωρεές στο Εργαστήριο Schmahman του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης της Βοστώνης, το οποίο είναι στην πρώτη γραμμή στην έρευνα του Συστήματος Πολλαπλής Ατροφίας.

Η κυρία Πηνελόπη Τσίλα, φίλη της, την αποχαιρετά με τις παρακάτω λέξεις:

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, την κοινή μας φίλη, την ανεκτίμητη Εστέλ Σωτήρχου.

Με την Εστέλ πρωτογνωριστήκαμε όταν ο αείμνηστος Μιχάλης Σωτήρχος υπηρέτησε ως Αμερικανός πρέσβης την Ελλάδα.

Η Εστέλ εργάστηκε και η ίδια ακούραστα στο πλευρό του για την επιτυχία της αποστολής του. Η επιτυχία του ζεύγους στην χώρα μας είναι κοινώς γνωστή. Γράφτηκαν πολλά για τον εκλιπόντα πρέσβη, τον αξέχαστό μας Μάικλ.

Η Εστέλ έλαμψε με την κοινωνικότητά της, τους ευγενικούς της τρόπους, την φιλοξενία της, την επιθυμία της να συνδράμει στην σύσφιξη των σχέσεων τής πατρίδας των προγονών της, με την πατρίδα των παιδιών της, του συζύγου της και την δική της.

Με την ευφυΐα, την ζωτικότητα, την δραστηριότητα, τον δυναμισμό, την ικμάδα που την διέκρινε, στήριζε διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

Μεγαλωμένη στην χώρα όπου ο εθελοντισμός μεγαλουργεί, μεταλαμπάδευσε την φλόγα του στην χώρα μας και με το παράδειγμά της συνετέλεσε στη διάδοση της εθελοντικής εργασίας στον τόπο μας.

Υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της δημιουργίας της «Ελπίδας». Η «Ελπίδα» είναι σήμερα ένας μεγάλος, σημαντικός και ποικιλόμορφος, φιλανθρωπικός οργανισμός, που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην περίθαλψη καρκινοπαθών παιδιών και την κάθε είδους βοήθεια και στήριξη στις οικογένειές τους. Πριν από την «Ελπίδα» οι γονείς, με το υστέρημά τους οι περισσότεροι, πήγαιναν τα καρκινοπαθή παιδιά τους σε Νοσοκομεία του εξωτερικού. Χάρις στην «Ελπίδα», αποφεύγεται η φρικτή ταλαιπωρία και τα υπέρογκα έξοδα των οικογενειών σε χώρες των οποίων την γλώσσα και το ιατρικό περιβάλλον πολύ συχνά αγνοούσαν. Το σπουδαιότερο, είναι ότι τα παιδιά που νοσηλεύονται στην πατρίδα τους, μπορούν να μιλούν την γλώσσα τους και να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που δεν είναι τόσο αφόρητα άγνωστο για την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους.

Η Εστέλ μέχρι το τέλος της παραγωγικής ζωής της συνέχισε να συμμετέχει σε αξιόλογες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και ήταν πάντα υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και φίλης.

Θα μένει πάντα, στην καρδιά των παιδιών της, των εγγονών της, και των φίλων της ως πρότυπο και πηγή έμπνευσης.

Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου