Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποίηση Αντωνακόπουλου – Λυμπέρη για να μείνουν τα πανεπιστημιακά τμήματα στην Ηλεία

   Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Και η ερώτηση μας είναι: Γιατί τρέχουν όταν οι εξελίξεις είναι στο προσκήνιο και δεν βρίσκονται κοντά στα προβλήματα όταν αρχίζουν να φαίνονται;  Πάντα τρέχουν πίσω από το πρόβλημα.  Μήπως δεν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από πριν;  Τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως: νέος αυτοκινητόδρομος, σημερινή εθνική οδός Πύργου -Πατρών που είναι «γκιλοτίνα», σκουπίδια, Τουριστικό Περίπτερο, Νοσοκομείο, Λαϊκές Αγορές…;  Φαίνεται ότι τους «αρέσει» να ζουν με τα προβλήματα!  Κρίμα!!!   paneliakos.com

Την απόφαση…της “εκτέλεσης” δεν την αποδεχόμαστε!

Ότι οποιαδήποτε απόφαση απομάκρυνσης των πανεπιστημιακών τμημάτων Πύργου και Αμαλιάδας, δεν θα γίνει αποδεκτή και για αυτό ξεκινά ένας ανένδοτος αγώνας για την δικαίωση της Ηλείας, διεμήνυσαν πριν από λίγο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης!

Οι δύο δήμαρχοι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, καλώντας βουλευτές και φορείς όχι μόνο να πάρουν θέση, αλλά κυρίως να δράσουν, ώστε οι σχολές να μην χαθούν.

Εξαπέλυσαν δε, δριμύ κατηγορώ κατά όσων επί χρόνια επιβουλεύονται με τις ενέργειες τους ή με την απραξία τους τα συμφέροντα του νομού.


Δήμαρχος Πύργου“Το ζήτημα των Πανεπιστημίων είναι Πανηλειακό”

“Θα αποτρέψουμε την απόφαση ακόμη και με αντισυμβατικό τρόπο”

(Δελτίο Τύπου Δήμου Πύργου)

Με δυναμικές αντιδράσεις, παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συστράτευση όλων των Δημάρχων, όλων των συλλογικών φορέων και πιέσεις προς όλους τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Nομού Ηλείας, απαντούν από κοινού ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, μετά και τις νεότερες δυσμενείς εξελίξεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό.

Οι δυο άνδρες είχαν μάλιστα το μεσημέρι της Τρίτης (16/2) συνάντηση όπου εξέτασαν τις εξελίξεις και συζήτησαν την έντονη ανάγκη και τους τρόπους άμεσων αντιδράσεων. Ενώ μετά το τέλος της, έδωσαν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

“Το θέμα των Πανεπιστημίων του Πύργου και της Αμαλιάδας είναι Πανηλειακό. Αφορά όλο το Νομό. Η έλλειψη γνώσης αφήνει πίσω την ανταγωνιστική διαδικασία. Η αφομοίωση της γνώσης στην παραγωγή και η συσχέτιση της παραγωγής με το Πανεπιστήμιο βάζει προοπτικές. Εμείς εδώ έχουμε αγροτική οικονομία και πολιτισμό. Πολύ σωστά ήταν λοιπόν τα τμήματα στο Νομό. Γιατί τα παίρνουν από εδώ; Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα υπονόμευσαν διαχρονικά!” τόνισε ο κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

“Είχαμε προβλέψει αυτή την κατάσταση, γι’αυτό φωνάζαμε συνέχεια εδώ και καιρό. Αυτή τη φορά δεν θα πάμε σε …επικήδειους. Θα αγωνιστούμε σκληρά. Καλούμε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας να πάρουν αποφάσεις με τα Δημοτικά τους συμβούλια. Καλώ όλους τους συλλογικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις. Είναι το θανατηφόρο χτύπημα αν το αφήσουμε! Φτάνει η συνθηκολόγηση με την καταστροφή! Πρέπει να μιλήσουν και όλοι οι Βουλευτές όλων των κομμάτων! Δεν θέλουμε άλλες …θεωρίες. Εμείς αυτή την απόφαση δεν τη δεχόμαστε! Πρέπει να μπλοκάρουμε την απόφαση της “εκτέλεσης” των δύο Τμημάτων με ισχυρές πιέσεις και αποφάσεις. Ακόμη και με αντισυμβατικούς τρόπους! Πρέπει να ακουστεί έντονα η φωνή μας. Το πολιτικό σύστημα μόνο από πίεση καταλαβαίνει.

Αυτοί που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχουν κανένα έργο να επιδείξουν, μόνο να υπονομεύουν μπορούν! Το παλαιοκομματικό σύστημα βάζει ταφόπλακα στην Ηλεία! Αυτό πρέπει να σταματήσει πλέον. Καλώ τους Περιφερειακούς συμβούλους να εισαγάγουν στου Περιφερειακό συμβούλιο αυτό το θέμα και να αξιοποιήσουν την προηγούμενη απόφασή του Συμβουλίου και να διαμηνύσουν στο Πανεπιστήμιο ότι περικόπτεται η δαπάνη! Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε και μια ανασκόπηση του παρελθόντος και τις δυναμικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των τότε Δημάρχων της Αμαλιάδας και του Πύργου για την ίδρυση ΤΕΙ στις δύο πόλεις κι υπογράμμισε ότι στην πορεία υπήρξε εγκατάλειψη από δύο κέντρα: το Πανεπιστημιακό κέντρο της Πάτρας και το πολιτικό κέντρο του Νομού.

“Η αδράνεια του παρελθόντος κεφαλαιοποιείται σήμερα. Ζημιά γίνεται όταν οι πολιτικοί μιλούν σαν δημοσιογράφοι ή σαν δικαστές! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις όραμα, είσαι δειλός και αποφεύγεις τη σύγκρουση με την πραγματικότητα. Ο πολιτικός πρέπει να αλλάζει την πραγματικότητα. Ειδικά όταν αυτή μας αδικεί και έρχεται σε σύγκρουση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου”.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου