Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Αλλαγή σελίδας από τον Τραμπ και νέο κεφάλαιο για τον Λευκό Οίκο επιδιώκει ο Μπάιντεν

 Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Αssociated Press

Ο Λευκός Οίκος το βράδυ της Πέμπτης, 7 Ιανουαρίου 2021, στην Ουάσιγκτον. (AP Photo/Patrick Semansky).


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Το τέλος της δίκης κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι «η δημοκρατία μας είναι εύθραυστη».

Ομως, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η ομάδα του είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν τη δίκη, ο πικρός κομματικός τόνος των διαδικασιών υπογραμμίζει τις βαθιές προκλήσεις μπροστά, καθώς ο πρόεδρος και το κόμμα του προσπαθούν να προωθήσουν την ατζέντα τους και να αντιμετωπίσουν ιστορικές κρίσεις.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρισκόταν στο προεδρικό καταφύγιο του Καμπ Ντέιβιντ όταν η Γερουσία ψήφισε το Σάββατο για να απαλλάξει τον Τραμπ, είχε κατανοήσει ότι οι Δημοκρατικοί έπρεπε να καταστήσουν τον πρώην Πρόεδρο υπεύθυνο για την πολιορκία του Καπιτωλίου, αλλά δεν χαιρέτισε τον τρόπο που αποσπάστηκε από την ατζέντα του.

Η δίκη τελείωσε με 50 Δημοκρατικούς και επτά Ρεπουμπλικανούς να ψηφίζουν για να καταδικάσουν τον Τραμπ, αλλά το σύνολο ήταν πολύ μακριά από το όριο των δύο τρίτων που απαιτείται για την καταδίκη. Το κατά πόσον οι επτά ρεπουμπλικανικοί ψήφοι εναντίον του Τραμπ προσέφεραν στον Μπάιντεν νέα ελπίδα για διακομματική συνεργασία στο Κογκρέσο, παρέμεινε ανοιχτό ζήτημα.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε σε αυτές τις ψήφους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υπέρ της καταδίκης του πρώην Προέδρου -και του ίδιου του ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Μακόνελ για τις ενέργειες του Τραμπ- ως απόδειξη ότι «η ουσία της κατηγορίας», ότι ο Τραμπ ήταν υπεύθυνος για υποκίνηση βίας στο Καπιτώλιο, «δεν αμφισβητείται».

Αλλά προχώρησε γρήγορα μπροστά, με το πρόγραμμά του, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και δηλώνοντας ότι «αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην Ιστορία μας μάς υπενθύμισε ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη» και ότι «ο καθένας μας έχει καθήκον και ευθύνη ως Αμερικανοί, και ειδικά ως ηγέτες, να υπερασπιστούμε την αλήθεια και να νικήσουμε τα ψέματα».

«Είναι ένα καθήκον που πρέπει να αναλάβουμε μαζί. Οπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος εσκεμμένα δεν παρακολούθησε ζωντανά τη δίκη στη Γερουσία, επιλέγοντας να σχολιάσει μόνο εν συντομία τις φλεγόμενες εικόνες της εξέγερσης που έπληξαν το Εθνος.

Αν και ο Λευκός Οίκος ισχυρίστηκε δημοσίως ότι η δίκη δεν εμπόδισε τα σχέδιά τους, οι συνεργάτες του ανησυχούσαν ιδιωτικά ότι μια μακρά διαδικασία θα μπορούσε να εμποδίσει τη Γερουσία και να επιβραδύνει την έγκριση του μαζικού νομοσχεδίου βοήθειας στον κορωνοϊό. Αυτή η πρόταση ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι μόνο το πρώτο μέρος μιας εκτεταμένης νομοθετικής ατζέντας που ο Μπάιντεν ελπίζει να περάσει καθώς καταπολεμά την πανδημία, η οποία σκότωσε περισσότερους από 480.000 Αμερικανούς και έπληξε την Οικονομία του Εθνους.

«Η πρώτη προτεραιότητα για τους Δημοκρατικούς και την κυβέρνηση του Μπάιντεν θα είναι να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έχουν γίνει για την πανδημία, τόσο στο μέτωπο εμβολίων όσο και στο οικονομικό μέτωπο», δήλωσε ο Δημοκρατικός στρατηγικός αναλυτής Τζος Σβέριν (Josh Schwerin).

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου