Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

«Μαύρο» από το Κίεβο στα φιλορωσικά κανάλια της χώρας

  Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί οκτώ ΜΜΕ για προπαγάνδα χρηματοδοτούμενη από τη Μόσχα

«Τα μέσα αυτά έχουν καταστεί εργαλεία του πολέμου κατά της Ουκρανίας, επομένως μπλοκάρονται ώστε να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια», έσπευσε να εξηγήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος στο Κίεβο, Ιουλία Μέντελ. Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει στοιχεία για χρηματοδότηση των καναλιών αυτών από τη Ρωσία.

Ο ίδιος ο κ. Ζελένσκι ανέφερε σε ανάρτησή του ότι η Ουκρανία υποστηρίζει την ελευθερία λόγου, αλλά όχι την «προπαγάνδα που χρηματοδοτεί επιθετική χώρα».

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα τρία κανάλια κατήγγειλαν την απόφαση ως πολιτική επίθεση σε βάρος τους, χωρίς όμως να απαντήσουν στην κατηγορία περί χρηματοδότησης από τη Μόσχα.

Θέση στο ζήτημα πήρε και η Ρωσία, με έναν εκ των κορυφαίων μελών της Άνω Βουλής στη Μόσχα, τον Αλεξέι Πουσκόφ, να δηλώνει ότι «με το κλείσιμο των καναλιών της αντιπολίτευσης ο Ζελένσκι αναγνωρίζει την ανικανότητά του να αντέξει τον πολιτικό ανταγωνισμό».  

Υπενθυμίζεται ότι από το 2014 η Ρωσία έχει παρανόμως εισβάλει και προσαρτήσει την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται η ένοπλη διαμάχη των φιλορώσων αυτονομιστών με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου