Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Μπάιντεν: Ακραίο ανταγωνισμό με την Κίνα, όχι σύγκρουση

  Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

«Ο Κινέζος πρόεδρος δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του».

ASSOCIATED PRESS/GETTY IMAGES
associated press/getty images

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θέλει να αποφύγει μια «σύγκρουση» μεταξύ των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί αργότερα το βράδυ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης - που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή - ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ομόλογός του «δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει».

«Είναι πολύ σκληρό. Αυτός δεν έχει, και δεν το λέω ως κριτική, είναι ακριβώς η πραγματικότητα, δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του», πρόσθεσε ο Τζον Μπάιντεν, σύμφωνα με αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου