Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ο Μπάιντεν ακυρώνει μεταναστευτικές συμφωνίες με χώρες της Κ. Αμερικής

  Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Η κυβέρνηση του Μπάιντεν αποσύρει τις ΗΠΑ από συμφωνίες με τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής που περιόριζαν τη δυνατότητα των ανθρώπων να ζητούν άσυλο στα νοτιοδυτικά σύνορα, μέρος μιας ευρείας προσπάθειας να αναιρέσουν τις μεταναστευτικές πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα ότι έχει ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία τερματισμού συμφωνιών που ήταν μέρος της προσπάθειας του Τραμπ να περιορίσει το άσυλο.

Οι συμφωνίες, οι οποίες είχαν τεθεί σε αναμονή από τις αρχές της πανδημίας του κορωνοϊού, απαιτούσαν από πολλούς ανθρώπους που ζητούν άσυλο στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού να μεταβούν σε μία από τις τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και να διεκδικήσουν το άσυλό τους από εκεί.

«Η κυβέρνηση του Μπάιντεν πιστεύει ότι υπάρχουν καταλληλότεροι τρόποι συνεργασίας με τις κυβερνήσεις των εταίρων μας για τη διαχείριση της μετανάστευσης σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε ανακοίνωση για την άμεση αναστολή των συμφωνιών και την ενδεχόμενη λήξη τους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να συνεργαστεί με τα κράτη της Κεντρικής Αμερικής για να μειώσει μέρος της ανασφάλειας και της φτώχειας που προκαλεί τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν αρχικά τις χώρες τους διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ.

«Για να είμαστε σαφείς, αυτές οι ενέργειες δεν σημαίνει ότι τα σύνορα των ΗΠΑ είναι ανοιχτά», είπε. «Ενώ έχουμε δεσμευτεί να επεκτείνουμε τις νομικές οδούς προστασίας και ευκαιριών εδώ και στην περιοχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα με σύνορα και νόμους που πρέπει να επιβληθούν».

Η κυβέρνηση Τραμπ πίεσε τα κράτη της Κεντρικής Αμερικής να αποδεχθούν τις συμφωνίες ως τρόπο μείωσης του αριθμού των ατόμων που ζητούν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επικριτές δήλωσαν ότι ισοδυναμούσε με αποχώρηση των ΗΠΑ από τις υποχρεώσεις της βάσει του Διεθνούς Δικαίου να βοηθήσει τους ανθρώπους που διαφεύγουν από διώξεις, καθώς καμία από τις τρεις χώρες δεν μπορούσε αξιόπιστα να προσφέρει καταφύγιο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου