Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτης Κόκκαλης, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Ο ιδιοκτήτης του ξακουστού εστιατορίου ΟΛΥΜΠΙΑ απεβίωσε κτυπημένος από καρκίνο.  Ο Παναγιώτης ήταν η ψυχή του εστιατορίου το οποίο ήταν συν-ιδιοκτήτης με τον γαμπρό του Σωκράτη Τίνγκα που είχε παντρευτεί την αδερφή του Παναγιώτη Βασιλική, Κική.

Το εστιατόριο άνοιξε το 1952 όταν ο Σωκράτης που εργαζόταν στα εστιατόρια Ολύμπια και Ομόνοια στη Βοστώνη άκουσε από το λαχανά ότι στο Lowell ένα εστιατόριο ήταν προς πώληση.

Ο Σωκράτης που είχε γεννηθεί στο Manchester New Hampshire έτρεξε και αγόρασε το εστιατόριο για $3,000.  Υπήρχε ένα πρόβλημα ο μάγειρας ήταν μεθύστακας και ο Σωκράτης δεν ήξερε να μαγειρέψει!  Στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας αγόρασε ένα βιβλίο μαγειρικής και σιγά-σιγά έφτιαξε τις δικές του συνταγές.

Μερικά χρόνια αργότερα ήρθαν στην επιχείρηση σαν συνέταιροι η αδερφή του Κική και ο σύζυγός της Παναγιώτης Κόκκαλης και αγόρασαν το διπλανό κτήριο και μεγάλωσαν την επιχείρηση. 

Ο Σωκράτης όμως θέλει να πάει στην Ελλάδα οικογενειακώς και ο Κόκκαλης αγόρασε το μερίδιό του.  Το Ολύμπια συνεχίζει να λειτουργεί και παρουσιάζεται η ευκαιρία να γίνει μεγαλύτερο.  Ο Κόκκαλης επικοινωνεί με τον γαμπρό του και την αδερφή του στην Ελλάδα οι οποίοι έρχονται πίσω και μπαίνουν πάλι στην επιχείρηση.

Το 1976 κτίζουν το ZORBA ROOM και οι δύο οικογένειες δουλεύουν στην επιχείρηση με τα παιδιά τους.  Τετάρτη και Πέμπτη στο ZORBA ROOM υπάρχει μουσική Disco και γίνεται το αδιαχώρητο από τον κόσμο ενώ την Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει Ελληνική βραδυά με πρόγραμμα που θα το ζήλευαν πολλά κέντρα στην Ελλάδα.  Εάν δεν είχες κλείσει τραπέζι ήταν δύσκολο να μπεις μέσα.

Μεγάλοι τραγουδιστές του Ελληνικού Πενταγράμμου πέρασαν από το ZORBA ROOM, όπως οι: Μπιθικώτσης, Ζαμπέτας, Ζαγοραίος, Κιτσάκης, Κώστας Μοναχός, Νίκος Ξανθόπουλος, Μαργαρίτης, Ελένη Βιτάλη, Μαίρη Λίντα, Χαλκιάς…  Ενώ πάρα πολλοί ήταν και οι πολιτικοί που πέρασαν από τα ΟΛΥΜΠΙΑ

Κάθε Κυριακή το ZORBA ROOM και η άλλη αίθουσα Ακρόπολης είναι γεμάτες κόσμο από γάμους, βαπτίσεις αρραβώνες και άλλες εκδηλώσεις. 

Ο Παναγιώτης Κόκκαλης είχε καταφέρει ώστε το ΟΛΥΜΠΙΑ να είναι σημείο αναφοράς αφού το εστιατόριο προσέφερε καλό φαγητό και βρίσκεται στη καρδιά του Lowell, δίπλα από τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας και κοντά στο Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο.

Ο Παναγιώτης Κόκκαλης μέχρι πριν μερικές εβδομάδες ήταν κάθε ημέρα στο εστιατόριο.  Μαζί με την οικογένειά του και την οικογένεια του γαμπρού του Σωκράτη Τίνγκα έδωσαν ένα κομμάτι της Ελλάδας στο Lowell και την περιφέρεια.

Paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου