Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021

Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη Σε ηλικία 82 ετών.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2021

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση του στο facebook. 

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961. 

Το 1960 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο με την ταινία “Για σένα την αγάπη μου” στο πλάι του Νίκου Κούρκουλου.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη είχε γράψει  θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος ήταν “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη). 

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα”, Γιούγκερμαν. 

Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1999 στη σειρά «Τα φτερά του έρωτα», ενώ το 2003 αποχαιρέτησε και το θέατρο.

Είχε γράψει τα βιβλία «Passa-Tempo», «Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται» και «Χαρούμενα γενέθλια».

Φιλμογραφία

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ’Gaze (1995)

Ο Μεγαλέξανδρος (1980)

Ισιδώρα (1975)

Αντάρτες των πόλεων (1972)

Η χαραυγή της νίκης (1971)

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

Ζήσε για την αγάπη μας (1968)

Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)

Ο νικητής (1965)

Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)

Πικρή μου, Αγάπη (1964)

Ο λουστράκος (1962)

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962)

Η υπέροχη οπτασία (1962)

Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)

Για σένα την αγάπη μου (1960)

Η λίμνη των στεναγμών (1959)θ

HuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου