Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

«Φάντασμα» ο Ολυμπιακός και ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (77-88)

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλο διπλό – γοήτρου για τους πράσινους που παρότι έπαιζαν χωρίς τον Νέντοβιτς νίκησαν εύκολα την ομάδα-έκτρωμα του Ολυμπιακού με 88-77. Πήρε την ταυτότητα του Μπαρτζώκα ο Κάτας…

«Φάντασμα» ο Ολυμπιακός και ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (77-88) | tovima.gr

Με τον Μποχωρίδη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, τον Σαντ Ρος να περνάει… χειροπέδες όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και τους Μπεντίλ, Μήτογλου, Παπαγιάννη να κυριαρχούν στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός έφυγε με θρίαμβο από το ΣΕΦ με 88-77 και… τελείωσε ουσιαστικά τις ελπίδες του Ολυμπιακού για είσοδο στην πρώτη οχτάδα.

Πήρε την… ταυτότητα του Μπαρτζώκα ο Κάτας με φοβερό κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Διαβασμένος παντού ο Παναθηναϊκός σε άμυνα και επίθεση, απέναντι στο… φάντασμα του Ολυμπιακού που δεν έβρισκε λύσεις σε καμία… εξίσωση του Ισραηλινού προπονητή, ο οποίος δεν είχε και τον μεγάλο του σταρ, Νεμάνια Νέντοβιτς. Αυτή ήταν η όγδοη εντός έδρας ήττα σε 12 ματς για τον Ολυμπιακό, που πλέον δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στους οχτώ.

20 πόντους ο κορυφαίος Σαντ Ρος, 15 πόντους ο Μποχωρίδης, άλλους τόσους ο Μήτογλου, 12 ο Ουάιτ, 10 ο Μπεντίλ και 8 ο Παπαγιάννης, για έναν Παναθηναϊκό που μοίρασε άριστα τους ρόλους και τράβηξαν όλοι το κουπί επιθετικά. Μόνο ο Μακ Κίσικ με 20 πόντους πάλεψε για τον Ολυμπιακό, τραγική βραδιά για όλα τα μεγάλα αστέρια των ερυθρόλευκων. Πράσινη κυριαρχία στα ριμπάουντ, με διπλάσια διαφορά (19-38).

Έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό από άποψη ποιότητας και ρυθμού του ματς. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά ένα σερί 13-0 του Παναθηναϊκού τον έφερε μπροστά με δέκα πόντους, τρία λεπτά πριν τη λήξη της. Το 7-4 που διαμορφώθηκε με καλάθι του Έλις μετατράπηκε σε 7-17, με τον Σαντ Ρος σε εκείνο το διάστημα να οδηγεί τον Παναθηναϊκό τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά με την καταπληκτική άμυνα στον Σλούκα και τον Ουάιτ να είναι εξαιρετικός και να κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Σπανούλη αντί του αρνητικού Σλούκα έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού και το δικό του σερί. Οι ερυθρόλευκοι μέσα σε 1,5 λεπτό έτρεξαν ένα 8-0 και μείωσαν στους 2 (15-17) με τον Σπανούλη να είναι ο… εγκέφαλος και τον Μακ Κίσικ να… πυροβολεί με δύο τρίποντα και να μειώνει στο 18-19, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο συν τρία υπέρ του Παναθηναϊκού (18-21).

Χέρι – χέρι στο β’ δεκάλεπτο

Οι πράσινοι ήταν αυτοί που έλεγχαν τον ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Με τον Μποχωρίδη να ηγείται της ομάδας του Κάτας και τον Παπαγιάννη να μπαίνει και να κυριαρχεί στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με έξι πόντους (21-27), ενώ παράλληλα έσφιξε την άμυνά του πάνω στον Σπανούλη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό. Η επιστροφή του Σλούκα ήταν αυτή που έδωσε ώθηση στους ερυθρόλευκους και με τρίποντο του Έλληνα πλέι μέικερ η διαφορά μειώθηκε στον έναν πόντο (28-29) στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο πάγκος του Παναθηναϊκού δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 8 με ένα επί μέρους 2-9 (30-38) δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο βρήκαν τρόπο και απάντησαν, χάρη σε καλάθι και φάουλ του Μακ Κίσικ και σε δύο πόντους από τον Χάρισον, που έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τρεις πόντους διαφορά (35-38).

Κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός

Με τους Μποχωρίδη και Σαντ Ρος να είναι εκπληκτικοί και να οδηγούν εκ του ασφαλούς τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέτος της τρίτης περίοδου. Με το ξεκίνημα αυτής η ομάδα του Κάτας έτρεξε ένα σερί 7-0, φτάνοντας για δευτερη φορά στο ματς στο συν δέκα (35-45) και διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο Παπαγιάννης με κάρφωμα έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (39-50), με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει λύσεις επιθετικά για να επιστρέψει.

Η διαφορά πήγε και στους 12 με καλάθι του Μποχωρίδη (47-59), ο Ολυμπιακός με γρήγορο 7-0 που ξεκίνησε από τρίποντο του Σπανούλη από τα 7 μέτρα την έφερε στους 5, για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο συν 7 για τον Παναθηναϊκό (54-61).

Πράσινη επικράτηση και οχτάδα… τέλος για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με ένα σερί 5-0 να μειώσει στους 2 πόντους (59-61), αλλά αυτή ήταν και η τελική του αντεπίθεση όπως αποδείχτηκε. Οι πράσινοι ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και έμειναν ψύχραιμοι κάθε φορά που ο Ολυμπιακός μείωνε το σκορ, έτρεξαν και πάλι ένα σερί και βρέθηκαν στο συν 9, διατηρώντας μέχρι το τέλος μια διαφορά που δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους πέντε πόντους.

Ο Σλούκας στο τελευταίο τρίλεπτο προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανούς τους ερυθρόλευκους, αλλά… ξύπνησε αργά, με τον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια να τα περιμένει όλα από τον Μακ Κίσικ, που τελείωσε με 20 πόντους, αλλά δεν έφτανε. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο άνετο 88-77, παίρνοντας μια νίκη γοήτρου απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του, αλλά ικανή να του φέρει προβλήματα και να τον αφήσει πλέον εκτός 8αδας, αφού οι ερυθρόλευκοι μόνο σε… θαύμα μπορούν να ελπίζουν πια.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 54-61, 77-88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου