Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ιαπωνίας, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο ανατολικά της νήσου Χονσού, σε απόσταση 84 χιλιομέτρων από το Ισινομάκι και 100 χιλιομέτρων από το Σεντάι.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φουκουσίμα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 60 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.08 τοπική ώρα (16.08 ώρα Ελλάδας) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκιο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας ανέφερε ότι «μολονότι ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες ελαφρές αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές στην Ιαπωνία».

Δεν αναφέρθηκαν επίσης προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Τοκαϊμούρα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Πριν από δέκα χρόνια, στις 11 Μαρτίου 2011, μετά τον ισχυρό σεισμό των 9-9,1 βαθμών στο Σεντάι του νησιού Χόνσου, τεράστιο τσουνάμι έπληξε τις ιαπωνικές ακτές, γεγονός που τις επόμενες ημέρες προκάλεσε αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Ι, με αποτέλεσμα να ανέβουν επικίνδυνα τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου