Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Οι ασθενείς με κορονοϊό έχουν ανοσία για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ανάρρωση

 Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Αλλά όσοι έχουν αντισώματα ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σε θέση να μεταφέρουν και να διαδώσουν τον ιό.

Σχεδόν όλα τα άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19 έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων για τουλάχιστον έξι μήνες που είναι πιθανό να τα προστατεύσουν από την επανεμφάνιση της νόσου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η μελέτη, η οποία μέτρησε μεταξύ άλλων το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα αντισώματα παρέμειναν σε εκείνους που είχαν μολυνθεί με κορονοϊό, παρέχει κατά κάποιο τρόπο την διαβεβαίωση ότι οι περιπτώσεις γρήγορης επαναμόλυνσης είναι σπάνιες.

«Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων διατηρούν ανιχνεύσιμα αντισώματα για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη μόλυνση με τον κορονοϊό», δήλωσε η Ναόμι Αλεν, καθηγήτρια και επικεφαλής επιστήμονας στην UK Biobank,που  πραγματοποίησε τη μελέτη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, το 99% διατήρησε αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 για τρεις μήνες, έδειξαν τα αποτελέσματα. Μετά από τους έξι μήνες παρακολούθησης της μελέτης, το 88% τα είχε ακόμη.

«Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πώς αυτό σχετίζεται με την ανοσία, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να προστατευτούν από μια επακόλουθη μόλυνση για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη φυσική λοίμωξη», δήλωσε η Αλεν.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με τα αποτελέσματα άλλων μελετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισλανδία, οι οποίες διαπίστωσαν ότι τα αντισώματα κατά του κορονοϊού έτειναν να παραμένουν για αρκετούς μήνες σε εκείνους που είχαν την ασθένεια και ανέρρωσαν.

Μια μελέτη των Βρετανών εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν COVID-19 ήταν πιθανό να είναι προστατευμένα για τουλάχιστον πέντε μήνες, αλλά σημείωσε ότι εκείνοι με αντισώματα ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σε θέση να μεταφέρουν και να διαδώσουν τον ιό.

Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου