Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Η Νέα Υόρκη ανοίγει τα γήπεδα στις 23 Φεβρουαρίου

 Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2021

Αssociated Press

New York Knicks and Brooklyn Nets players stand on the court allowing the 24 second clock to wind down in a tribute to retired Los Angeles Lakers star Kobe Bryant at the start of an NBA basketball game in Madison Square Garden in New York, Sunday, Jan. 26, 2020. Bryant died in a helicopter crash in California earlier Sunday. (AP Photo/Kathy Willens)    

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις πύλες των αθλητικών και καλλιτεχνικών γεγονότων ανοίγει για το κοινό, σε πολύ συγκρατημένα και αυστηρά πλαίσια, η Πολιτεία Νέας Υόρκης, 11 μήνες μετά την επιβολή των πρώτων περιοριστικών μέτρων, λόγω της πανδημίας.

Ήδη, ανακοινώθηκε πως ο πρώτος αγώνας NBA στη Νέα Υόρκη που θα έχει έστω έναν περιορισμένο αριθμό φιλάθλων θα είναι αυτός ανάμεσα στους Μπρούκλιν Νετς και τους Σακραμέντο Κινγκς, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7:30 το απόγευμα.  Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο (Andrew Cuomo) θα εφαρμοστεί το ίδιο πρόγραμμα που δοκιμάστηκε στον αγώνα των πλέι οφ του πρωταθλήματος Φουτμπολ, με την ομάδα του Μπάφαλο, πριν από μερικές εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε κλειστό γήπεδο άνω των 10.000 θεατών θα έχει την δυνατότητα να ανοίξει, αλλά δεν θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους φιλάθλους από τους αντίστοιχους στο 10% της χωρητικότητάς του, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ PCR, το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει το νωρίτερο 72 ώρες πριν από την ημέρα του αγώνα.

Παράλληλα, είναι στην ευθύνη των υπευθύνων των γηπέδων και των αρμοδίων τμημάτων των ομάδων προκειμένου να παρουσιάσουν στην Πολιτεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα διασφαλίζει την απόσταση μεταξύ των φιλάθλων, προκειμένου οι αγώνες να μην εξελιχθούν σε εκδηλώσεις υπερμετάδοσης.

Σύμφωνα με το NBC New York, οι ανακοινώσεις σχετικά με το Barclay’s Center ενδέχεται να επηρεάσουν την πρόθεση του Δήμου Νέας Υόρκης για να το αξιοποιήσει ως κεντρικό χώρο μαζικού εμβολιασμού στο Μπρούκλιν, όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο (Bill de Blasio).

Στην αντίπερα όχθη, η εταιρεία MSG, στην οποία ανήκει το θρυλικό Madison Square Garden, άφησε να εννοηθεί πως κάτι ανάλογο θα συμβεί την ίδια μέρα και με τον αγώνα των Νιου Γιορκ Νικς.  Αναφορικά με το σχέδιο, τονίστηκε ότι ο μέγιστος αριθμός φιλάθλων δεν θα ξεπερνά τους 2000.  Την πρόθεσή του να διεξαχθεί με φιλάθλους και ο πρώτος αγώνας των Νιου Γιορκ Μετς στο γήπεδο CitiField εξέφρασε ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Κουίνς, Στηβ Κόεν (Steve Cohen), με το εναρκτήριο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 8 Απριλίου.

Την σκυτάλη από τα αθλητικά γεγονότα αναμένεται να πάρουν τα καλλιτεχνικά, με την Πολιτεία να βρίσκεται στο δίλημμα εάν θα κάνει το βήμα με τους υπαίθριους χώρους, πριν επαναφέρει την - έστω περιορισμένη - πρόσβαση στους κλειστούς.  Πάντως, ο Κυβερνήτης Κουόμο τονίζει ξεκάθαρα πως οδηγός της επόμενης ημέρας, τουλάχιστον στην πρώτη φάση και όσο ο εμβολιασμός έχει τους σημερινούς αργούς ρυθμούς, θα είναι τα τεστ PCR, τα οποία χαρακτηρίζει “ασφαλές κριτήριο”.

“Μπορώ να πάω και να επισκεφθώ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, να κάνω τεστ κι αν είναι αρνητικό, να περπατήσω στο Οβάλ Γραφείο.  Γιατί;  Διότι αν είσαι αρνητικός, είσαι αρνητικός.  Το τεστ είναι το κλειδί”, τόνισε ο κ. Κουόμο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου