Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Tα πρωτόγνωρα γεγονότα της Ουάσιγκτον και η αντίδραση του Μιχάλη Δουκάκη

 Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ευρωκίνηση

Ο ΜΑΙΚΛ ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τα πρωτοφανή και πρωτόγνωρα στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών γεγονότα κατάληψης του Ναού της Δημοκρατίας της, συγκλόνισαν κάθε νουνεχή και σκεπτόμενο άνθρωπο όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και εκτός αυτής ανά τον Κόσμο διότι θεωρείται μοντέλο ελευθερίας και δημοκρατίας του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου. Εξαιρούνται βέβαια τα ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Ρωσίας, Κίνας, Βόρειας Κορέας, καθώς και τα αυταρχικά τύπου Τουρκίας και άλλων τριτοκοσμικών χωρών και βεβαίως τα Θεοκρατικά τύπου Ιράν.


Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με επιφανείς ομογενείς οι οποίοι έχουν γνώση και γνώμη για τα κοινά και την πολιτική ζωή της σημερινής Αμερικής και κατέγραψε τις σκέψεις τους. Συγκεκριμένα, μίλησε με τον συγγραφέα Νίκολας Γκέιτζ, τον Ανδρέα Μανάτο, τον πρόεδρο της AHEPA Γεώργιο Χωριάτη, τον Αυξέντιο (Εντι) Ζεμενίδη. Φυσικά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τον θρύλο της Ομογένειας, τον Μιχάλη Δουκάκη, ο οποίος δηλώνει «κατάπληκτος» για τα γεγονότα κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει «την έλλειψη ασφάλειας και φρούρησης του Ναού της Αμερικανικής Δημοκρατίας», τον οποίον «ναυαγοί καταπάτησαν με λερωμένα ποδήματα».

Ξεκίνησε λέγοντας πως «ο Τραμπ είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά έχω μείνει κατάπληκτος με την ολοκληρωτική αποτυχία των δυνάμεων Ασφαλείας και αστυνόμευσης. Πώς γίνεται και γιατί μια μέρα σαν κι αυτή με όλα όσα γνωρίζουμε για τον Τραμπ και τους συνεργάτες του και με δύο εβδομάδες που απομένουν πριν την ορκωμοσία του εκλεγέντος Προέδρου η πρωτεύουσα του Εθνους να έχει τόσο ελλιπή αστυνόμευση;».

Συμπλήρωσε πως «ήταν γνωστό πως ο Τραμπ και οι φίλοι του ετοιμάζονταν να κάνουν κάτι γιατί να αφεθεί το Καπιτώλιο αφρούρητο και απροστάτευτο; Δεν ήταν ένα τεράστιο πλήθος, ήταν ένα υπολογίσιμο πλήθος, αλλά το ερώτημα είναι τι έκανε η Αστυνομία; Δεν ξέρω αν είχατε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας στην Ουάσιγκτον και τη Φιλαδέλφεια Εντι Ράμσι, πολύ καλός, τον παρουσίασε το CNN είπε δεν το καταλαβαίνω αυτό που έγινε, γιατί δεν ήταν η Ουάσιγκτον έτοιμη γ' αυτό;».

Συμπλήρωσε πως «κι αυτή ακριβώς είναι και η δική μου ερώτηση τη στιγμή που ήταν αναμενόμενη κάποια υποκινούμενη εξέγερση» και πρόσθεσε πως «γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχολογικά άρρωστο άνθρωπο, γιατί ο Τραμπ είναι σοβαρά ψυχικά άρρωστος και ήταν προβλεπόμενο αυτό που προσπαθούσε να κάνει γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι. Μπορείτε να μου πείτε πως είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ναι αλλά ο άνθρωπος που διοργάνωσε όλο αυτό ήταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο κ. Δουκάκης τόνισε πως «θα περίμενε κανείς ότι κάποιος στην Ουάσιγκτον τόσο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε επίπεδο περιφέρειας και σίγουρα τα αστυνομικά τμήματα από τις γύρω περιοχές θα είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Τελικά κινητοποιήθηκαν αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπήρχε ετοιμότητα, αυτό το ερώτημα με ξεπερνά».

Οταν τον ρωτήσαμε τι περιμένει από τώρα και στο εξής, ο κ. Δουκάκης απάντησε πως «ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες ανοησίες σαν κι αυτή προχτές από τον Τραμπ για τις επόμενες δύο εβδομάδες». Υπογράμμισε πως «έχουμε έναν καινούργιο Πρόεδρο, ο οποίος είναι ένας σταθερός και γνωστικός άνθρωπος, θα μπούμε πίσω σε καλή πορεία και θα αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εχω μεγάλο σεβασμό για τον Τζο». Συμπλήρωσε πως «είχαμε τέσσερα τρομακτικά χρόνια με τον Τραμπ. Αυτός είναι τρελός, ψυχικά ανισσόροπος. Θα πει κανείς ότι δεν έπρεπε να συμβεί αυτό στο Καπιτώλιο, η απάντηση είναι πως είναι ένας από τους εγκληματίες, άνθρωπος ο οποίος το ενθάρρυνε. Εν τω μεταξύ, την ώρα που συνέβαιναν αυτά οι πολίτες της Τζόρτζια εξέλεγαν έναν Αφροαμερικανό και έναν Εβραίο ως γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών κι αντί να πανηγυρίζουμε, βιώναμε με οδύνη αυτά τα απαράδεκτα στην Ουάσιγκτον».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου