Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Τζεν Ψάκι: Η ομογενής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στο πρώτο της briefing

  Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα – Τακτικές οι ενημερώσεις για την πανδημία

Την πρώτη ενημέρωσή της ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε η Τζεν Ψάκι, η 42χρονη στενή συνεργάτις του Τζο Μπάιντεν η οποία μεταξύ άλλων έλκει την καταγωγή της και από την Ελλάδα.

Η Τζεν Ψάκι, γεννημένη στο Κονέκτικαν των ΗΠΑ, κατάγγεται από την Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη και εκτός από ελληνικές, έχει και ιρλανδικές και πολωνικές ρίζες.

Στο ντεμπούτο της η Τζεν Ψάκι έδωσε έναν αέρα από τις… παλιές καλές ημέρες, όταν και οι εκπρόσωποι Τύπου δεν στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους, ενώ όπως δήλωσε η ίδια στην επαφή της με τους πολιτικούς συντάκτες θα υπάρχει ευγένεια, αλήθεια και διαφάνεια. Προϊδέασε πάντως δε και για αντιπαραθέσεις…

«Έχω βαθύ σεβασμό για το ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Tύπου», είπε η κυρία Ψάκι κατά την πρώτη της ενημέρωση. «Έχουμε έναν κοινό στόχο, που είναι η ανταλλαγή πληροφοριών με τον αμερικανικό λαό», είπε.

Η κυρία Ψάκι υποσχέθηκε καθημερινές ενημερώσεις, εκτός από τα Σαββατοκύριακα, «δεν είμαι τέρας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως θα προστεθούν και ορισμένες ενημερώσεις αναφορικά με την πανδημία τις οποίες η κυβέρνηση Τραμπ σταδιακά σταμάτησε.

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου έχει εργαστεί στο παρελθόν ως διευθυντής επικοινωνιών του Λευκού Οίκου και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, καθιστώντας την έναν από τους πιο έμπειρους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτή την θέση.

Διαχρονικά, η 41χρονη απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Ομπάμα, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο.

Πέρα από τη δραστηριότητά της στον χώρο της πολιτικής, η Ψάκι εργάστηκε στο παρελθόν και ως αναλύτρια για το CNN. Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Η Ψάκι συνηθίζει, μάλιστα, να λέει χαριτολογώντας ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρείς έναν Έλληνα.  Πριν την συνταξιοδότησή του, ο πατέρας της ήταν έμπορος ακινήτων, εξασφαλίζοντας μία καλή ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου