Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε ο τελευταίος κληρονόμος του θρόνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

 Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Σε ηλικία 90 ετών.Πέθανε ο τελευταίος κληρονόμος του θρόνου της Οθωμανικής

AYHAN ALTUN VIA GETTY IMAGES

Ο Ντουντάρ Αμπντουλκερίμ Οσμάνογλου, τελευταίος κληρονόμος του θρόνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πέθανε αργά τη Δευτέρα, σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του, όπως μετέδωσε η Daily Sabah.

«Ο πατέρας της οικογένειάς μας και της οθωμανικής δυναστείας, ο θείος μας πρίγκηπας Ντουντάρ Αμπντουλκερίμ Οσμάνογλου, πέθανε στη Δαμασκό της Συρίας» έγραψε στο Twitter ο Ορχάν Οσμάνογλου, μέλος της οικογένειας.

Ο Οσμάνογλου ζούσε μόνος του στη Δαμασκό, όπου είχε γεννηθεί αφού οι γονείς του εξορίστηκαν από την Τουρκία όταν διαλύθηκε και επίσημα η Οθωμανική Αυτοκρατορία, to 1924. Απόγονοι της δυναστείας που ζουν στην Τουρκία προσπαθούσαν για πολλά χρόνια να τον φέρουν πίσω στη χώρα.


Οι απόγονοι της οθωμανικής δυναστείας σκορπίστηκαν ανά τον κόσμο μετά τη διάλυση της αυτοκρατορίας. Το 1952 δόθηκε αμνηστία σε γυναίκες της δυναστείας, και στους άνδρες επετράπη η επιστροφή στην Τουρκία το 1974. Ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που το έκαναν.

Ο Οσμάνογλου ήταν επικεφαλής του οίκου των Οσμάν από το 2017. Δεν είχε παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου