Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών σε παιδιά της Διασποράς - Τι λέει στον «Ε.Κ.» η Ν. Γκατζούλη

 Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021



Η αντιπρόεδρος του International Hellenic Association (IHA), Νίνα Γκατζούλη. Φωτογραφία: Παραχώρηση της ιδίας στον "Ε.Κ".

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών σε παιδιά της Διασποράς από όλο τον Κόσμο με σκοπό τη θωράκιση της γλώσσας θα παραδίδουν έμπειροι εκπαιδευτικοί.

Η πρωτοβουλία και η ιδέα ανήκουν στην ηλεκτρονική οργάνωση International Hellenic Association (ΙΗΑ) και στον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας ώστε να δημιουργηθούν γέφυρες που θα ενώσουν τους Ελληνες σε ολόκληρο τον Κόσμο.

«Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την ελληνική γλώσσα στους απανταχού Ελληνες της Διασποράς και όχι μόνο, μέσω του on line Zoom Ελληνικού Φροντιστηρίου που έχει δημιουργηθεί. Θα προβούμε στην  υλοποίηση αυτής  της προσπάθειας χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία καταξιωμένων και  έμπειρων εκπαιδευτικών, στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας» ανέφεραν οι δύο οργανώσεις σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες την ελληνική γλώσσα θα διδάξει η κ. Νίνα Γκατζούλη, αντιπρόεδρος του ΙΗΑ, η οποία έχει διδάξει Ελληνικά σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Πανεπιστήμιο) τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Η ίδια μίλησε στον «Ε.Κ.» για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και η μεταφορά της στις νεότερες γενιές.

«Πρέπει με κάθε θυσία να διατηρήσουμε τη γλώσσα, την ιστορία μας, τα ήθη και έθιμά μας. Ας προστατεύσουμε αυτές τις αξίες θωρακίζοντας τις νέες γενιές της Ομογένειας με τη γνώση της γλώσσας μας. Δεν θα ήταν αδύνατον να απαριθμήσω με λίγες λέξεις πόσο πολύτιμη είναι η ελληνική γλώσσα στην εξέλιξη του κάθε μαθητή στις σπουδές του. Γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε» είπε η κ. Γκατζούλη.

Ερωτώμενη εάν τα μαθήματα θα επικεντρωθούν στις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε: «Αρχικά, εγώ προσωπικά θα διδάξω παιδάκια 7-9 χρόνων. Υπάρχει όμως προοπτική και για άλλες ηλικίες. Περιμένουμε να δούμε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κόσμου».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών, τα οποία δεν έχουν σαν μητρική γλώσσα την ελληνική. Θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα, ώρα ΗΠΑ (Eastern Time). Ολα τα μαθήματα  θα παρέχονται δωρεάν. Συντονιστής της προσπάθειας αυτής είναι ο Δημήτρης Βόγγολης, μέλος του ΙΗΑ.

Το IHA-Ελληνικό Φροντιστήριο είναι μια από τις πολλές επιτροπές που υπάρχουν στην οργάνωση. Το IHA είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Ντέλαγουεαρ. Πρόεδρος του ΙΗΑ είναι ο κ. Ευάγγελος Ρήγος και τα μέλη του προέρχονται κυρίως από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και από άλλες κατηγορίες προσωπικοτήτων (πρώην πρέσβεις, ανώτατοι στρατιωτικοί, συγγραφείς κ.α.). Το σύνολο των μελών του ΙΗΑ ανέρχεται σε 4.000 περίπου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου