Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Μητροπολίτης Ηλείας για φιλοξενούμενους ανασφάλιστους στα Ιδρύματα: «Χωρίς την απαιτούμενη στήριξη από το κράτος»

 Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Το βάρος της φιλοξενίας ατόμων που δεν μπορούν να φροντίζουν τον εαυτό τους σηκώνει η Μητρόπολη Ηλείας στη Δυτική Ελλάδα κα όχι μόνο χωρίς όμως την απαραίτητη κρατική στήριξη.

Από τους 320 τρόφιμους που φιλοξενούνται στο Άσυλο Ανιάτων “Νέα Βασιλειάς” και στα γηροκομεία της Γαστούνης και της Παναγίας της Βλαχέρνας οι 53 είναι ανασφάλιστοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για τους ανθρώπους αυτούς να μην καταβάλλονται από το κράτος τα 4 ευρώ την ημέρα ως νοσήλια όπως γίνεται με τους υπόλοιπους.

Συνεχώς μάλιστα και από άλλες περιοχές και νομούς  ζητούν τέτοιες περιπτώσεις να φιλοξενούνται στα ιδρύματα της μητρόπολης Ηλείας. Τα αιτήματα συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα η Μητρόπολη να καλείται να σηκώσει το βάρος της κοινωνικής φροντίδας άπορων ασθενών χωρίς όμως την απαιτούμενη στήριξη .

“Από τους ανασφάλιστους δεν παίρνουμε τα νοσήλια ούτε κάποιο επίδομα με αποτέλεσμα όλο το κόστος της φροντίδας  να μετακυλύει στην Μητρόπολη Ηλείας. Μάλιστα έχουμε κάποιες περιπτώσεις που ενώ όσο ήσαν στο σπίτι τους έπαιρναν επίδομα αλλά όταν έμπαιναν στο ίδρυμα του το έκοβαν. Και αυτό γίνεται με βάση την ενημέρωση που έχουμε από τους αρμοδίους λόγω του ότι έτσι λέει ο νόμος.  Προ αρκετών ετών μας έδινε για τους ανασφάλιστους 4 ευρώ την ημέρα αλλά τα έκοψαν. Έχω κάνει προσπάθειες και προς το Υπουργείο, και είχαν συνομιλήσει με ένα Γενικό Γραμματέα για το θέμα αυτό αλλά δεν έγινε τίποτα. Έχω απευθυνθεί στους τοπικούς βουλευτές για να κινητοποιηθούν προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα ενεργειών είναι να έχουμε πάρει μία υπόσχεση από το Υπουργείο Εργασίας ότι θα μπει σε κάποια νομοσχέδιο διάταξη που θα επιτρέπει να καταβάλλονται τα νοσήλια και για τους ανασφάλιστους”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που έχουν την ευθύνη της φροντίδας των τροφίμων είναι αυτοσυντήρητα οικονομικά με την συνδρομή οικονομικά από το κράτος μόνο για όσους είναι ασφαλισμένους.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου