Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδα να αναβαθμίσει τις σχέσεις με την Ομογένεια

Κύριε Διευθυντά,

Για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν έχουν «κουνήσει» το δακτυλάκι τους για την Ομογένεια!

Το παράξενο είναι ότι όσο αυξανόταν ο τουρισμός (πολλοί ομογενείς, παιδιά, εγγόνια ομογενών παίρναμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, φίλους/φίλες στην Ελλάδα), τόσο μας «ξεχνούσαν».

Μας πλησίασαν μόνο για οικονομικούς λόγους. Επενδύσεις και Τουρισμό. Από εκεί και πέρα ούτε «πειράματα» για να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια. Μόνο κάτι υφυπουργούς τουρίστες!

Ηρθαν στις ΗΠΑ για να συναντήσουν Αμερικάνους αξιωματούχους και τους είπαν για τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας (λες και δεν την γνώριζαν), τους είπαν για την ιστορία μας, τις ωραίες παραλίες, τον καθαρό ουρανό (λες και δεν τα γνώριζαν). Είπαν για επενδύσεις στην Ελλάδα. Πολλές φορές αγοράζοντας Ελληνική Γη μέσω ΤΑΙΠΕΔ!

Και ενώ οι μεν Ευρωπαίοι έχουν ανοικτό διαβατήριο και το επιτρέπει ο νόμος, για να εξοικονομήσουν πόρους, είπαν στους ξένους, ότι θα σου δώσουμε ευρωπαϊκό διαβατήριο εάν φέρεις στην Ελλάδα τόσα χρήματα. Ετσι «τράβηξαν» Ρώσους, Κινέζους…

Ασε που γέμισαν τα νησιά λαθραίους. Ναι κύριοι, λαθραίοι είναι και όχι μετανάστες. Μέσα σε αυτούς, τους καταπονημένους μπορώ να πω, είναι κάθε καρυδιάς καρύδι με τους οποίους γέμισαν τα νησιά και την ενδοχώρα με γκέτο. Ας όψεται η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είπαμε, άντε ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον κ. Διαματάρη υφυπουργό Εξωτερικών κάτι θα γίνει, αυτός ξέρει την Ομογένεια από πρώτο χέρι. Αλλά πάει και ο κ. Διαματάρης…

Ετσι για χρόνια η Ελλάδα είναι απούσα από την Ελληνική Ομογένεια. Ασε που έχει ακουστεί από «επίσημα» χείλη ότι θα ήθελαν να διαλυθούν οι Ομοσπονδίες και οι Σύλλογοι!

Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική υποστήριξη και συνεργασία της Ελλάδα με την οργανωμένη Ελληνική Ομογένεια. Ασε που φημολογείται ότι το έργο της Ομογένειας το επιμελείται η «Εκκλησία». Η «Εκκλησία» έχει το δικό της ρόλο και όλοι εμείς είμαστε Εκκλησία. Είναι κάποια θέματα, λεπτά θέματα, που δεν μπορεί να τα κάνει η Εκκλησία.

Κάνω έκκληση σε όλες τις Οργανώσεις, Συλλόγους και Ομοσπονδίες, να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους για τον Ελληνισμό, την Ελλάδα. Επίσης κάνω έκκληση στην Ελλάδα να αναβαθμίσει τις σχέσεις με την Ομογένεια.

Βασίλης Καυκάς

Βοστώνη, ΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου