Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Στο «μάτι του… κυκλώνα» η αγροτική οδοποιία στον δήμο Ήλιδας. Φούσκωσε ο Πηνειός ποταμός στο Σιμόπουλο.

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021

Αρκετά προβλήματα, κυρίως στην αγροτική οδοποιία,  προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση της Δευτέρας σε διάφορες περιοχές του  δήμο Ήλιδας, καθώς και σε διάφορα σημεία του Πηνειακού Λάδωνα.

Αγροτικοί δρόμοι έγιναν απροσπέλαστοι, ενώ επαρχιακοί δρόμοι γέμισαν με φερτά υλικά. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν  κυρίως σε Γεράκι, Περιστέρι, Κρυονέρι και στα χωριά της Πηνείας.

Οι αγροτικοί δρόμοι πλημμύρισαν και έγιναν… ένα με τα χωράφια, ενώ μικρά κατολισθητικά φαινόμενα σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους, είχαν ως αποτέλεσμα για κάποιες ώρες να παραμένουν σχεδόν απροσπέλαστοι.

Από νωρίς χθες το πρωί, συνεργεία του δήμου  «προχωρούσαν»  στην απομάκρυνση των φερτών υλικών, ώστε να γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων ομαλά και χωρίς κίνδυνο.

Ζημιές υπέστησαν και μικρά γεφύρια σε σημεία δημοτικών διαμερισμάτων, λόγω του όγκου του νερού και της λάσπης, αφού σε αυτές τις περιοχές έβρεχε αδιάκοπα όλη νύχτα μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι.

«Η ποσότητα του νερού ήταν μεγάλη και αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα κυρίως στην αγροτική οδοποιία. Άμεσα, ξεκινήσαμε με τα συνεργεία την απομάκρυνση των φερτών υλικών και όπου εντοπίζουμε προβλήματα, προβαίνουμε στις απαιτούμενες διευθετήσεις», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου.

Από τα ορμητικά νέρα, «φούσκωσε» ο Πηνειακός Λάδωνας, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν τα αναχώματα που είχαν κατασκευαστεί τους προηγούμενους μήνες και να πλημμυρίσουν παρόχθιες περιουσίες.

Ο Πηνειακός Λάδωνας χθες το μεσημέρι

Κάτοικοι της περιοχής, εξέφραζαν τους φόβους τους, ότι εάν συνεχίζονταν η βροχόπτωση θα κινδύνευε η παλαιά γέφυρα του Πηνειακού Λάδωνα.

Επί ποδός στις περιοχές της Πηνείας βρίσκονταν ο αντιδήμαρχος ΔΕ Πηνείας (Σιμόπουλο), Ήλιδας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να επισκεφθούν την περιοχή τεχνικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για να εκτιμήσουν την κατάσταση, να ελέγξουν την γέφυρα και να γίνουν αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Ζημιές προκλήθηκαν στο ανώνυμο λαγκάδι στην τοπική Κοινότητα Λάττα καθόσον κλαδια, καλάμια και κορμοί δέντρων έφραξαν την είσοδο γεφυριού με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να πλημμυρίσουν τις παρακείμενες ιδιοκτησίες , να ξεμπαζώσουν τα πλαϊνά του γεφυριού δημιουργώντας  προβλήματα.

Στην τοπική Κοινότητα Αγραπιδοχωρίου ο χείμαρρος Λαλώτης πλημμύρησε προκαλώντας προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων, επίσης έντονες κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τα πρανή του δρόμου στη θέση Βυθίσματα στην περιοχή της Βάλμης στο δρόμο που ενώνει με την Αχαΐα.

Στην τοπική κοινότητα Σκλίβα φερτά υλικά και κλαδιά έφραξαν γεφύρια, πλημμύρισαν δρόμοι και έγιναν απροσπέλαστοι.  Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε στις  τοπικές Κοινότητες, Λουκά ,Εφύρας  και Κάμπου. Τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν οι ζημιές που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση,   ώστε να προβούμε στην αποκατάστασή τους».

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου