Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Η Κίνα πρόλαβε τον στόχο του Μπάιντεν


Η Κίνα πρόλαβε τον στόχο του Μπάιντεν

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μία Αμερική που θα επιστρέψει στον ρόλο της ως παγκόσμιας ηγετικής δύναμης, θέλει ο Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ. Θέλει μία Αμερική που θα είναι ηγέτης στην εξωτερική πολιτική της κυρίως στα μέτωπα με Ιράν, Κίνα, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ, Ευρώπη. Και μάλιστα θα ασχοληθεί και με θέματα εξοπλισμών, συνθήκες πυρηνικού αφοπλισμού και ίσως σε κάποια θέματα όπως Ιράν, μπορεί να χρειαστούν πιο... σκληρές... επεμβάσεις.

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος των Δημοκρατικών θέλει να βγάλει την Αμερική στον Κόσμο και να την κάνει πάλι παγκόσμιο ηγέτη σε όλους τους τομείς. Στα «θέλω» του Μπάιντεν και της παρέας του «απάντησε» πριν πολλές εβδομάδες η Κίνα. Μία Κίνα που όπως είπε ολόσωστα ο Ντόναλντ Τραμπ, τα τελευταία 30 χρόνια έγινε πιο πλούσια και η Αμερική πιο φτωχή.

Τα τελευταία 30 χρόνια η πολιτική της Αμερικής απέναντι στην Κίνα και στον Κόσμο ήταν ίδια με αυτή που θέλει να εφαρμόσει ο Μπάιντεν Τζούνιορ, ενώ ο Τραμπ είχε άλλη πολιτική, πολύ πιο συμφέρουσα για τον απλό Αμερικανό πολίτη. Η Κίνα λοιπόν μέσω του editorial των «Global Times», του άτυπου αγγλόφωνου οργάνου, του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, έστειλε από τον περασμένο Νοέμβριο, μήνυμα στον Μπάιντεν λέγοντας πως «αν ο Μπάιντεν θέλει ηγέτιδα δύναμη την Αμερική χρειάζεται να επανέλθει στην υποστήριξη της παγκοσμιοποίησης: να διαβουλευτεί με τα άλλα κράτη για τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και να μην τοποθετεί αλαζονικά τα δικά της συμφέροντα πάνω από τα κοινά συμφέροντα. Μόνο έτσι μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να ‘ηγηθούν του Κόσμου’».

Σαν να λένε στον Μπάιντεν ότι πρέπει πρώτα να κοιτάξει να στηρίξει κοινωνικά και οικονομικά τον Αμερικανό πολίτη και μέσα από αυτόν την Αμερική και στη συνέχεια τον Κόσμο για το κοινό συμφέρον και όχι το δικό του ή των φίλων του.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου