Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κλειστή πόλη η Ουάσιγκτον από το φόβο ταραχών

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Αssociated Press

Μέλη της Εθνικής Φρουράς μέσα από φράχτη που περιφράσσει το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, 11 Ιανουαρίου, 2021. (AP Photo/Ted S. Warren)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Σε όλο το κέντρο της Ουάσιγκτον, ο θόρυβος που ακουγόταν σε απόσταση πολλών οικοδομικών τετραγώνων ήταν από την εκφόρτωση υλικών για δημιουργία περιφράξεων.

Δεν υπήρχαν αυτοκίνητα ή μηχανάκι και φαινομενικά δεν υπήρχαν τουρίστες την Τετάρτη, μόνο οι περιστασιακοί πολίτες που έκαναν τζόκινγκ και πολλαπλά συνεργεία κατασκευών εν ώρα εργασίας. Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ που απέδειξε πόσο εύκολος στόχος ήταν την περασμένη εβδομάδα, είναι πλέον ορατό μόνο μέσω ενός ψηλού μαύρου φράχτη.

Δύο τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, μια ομάδα στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς κατέβηκε από ένα τουριστικό λεωφορείο και κατευθύνθηκε σε ένα ξενοδοχείο καθώς επικρατεί καθεστώς κλειδώματος στην Ουάσιγκτον που θα διαρκέσει μέχρι την ορκωμοσία της 20ής Ιανουαρίου.

«Ξεκάθαρα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά» ανέφερε η δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας Μύριελ Μπάουζερ (Muriel Bowser). Η «βίαιη εξέγερση» της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο φτάσαμε να συνεργαζόμαστε με τους ομοσπονδιακούς εταίρους μας στον προγραμματισμό για την 59η ορκωμοσία», δήλωσε η Μπάουζερ την Τετάρτη.

Το FBI προειδοποίησε ότι οι ένοπλες διαμαρτυρίες από βίαιους οπαδούς του Τραμπ έχουν προγραμματιστεί και στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες, καθώς και στην Ουάσιγκτον για τις ημέρες που οδηγούν στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μεταξύ της πανδημίας και της απειλής για την ασφάλεια, η δήμαρχος χωρίς δισταγμό ζητάει από τους ανθρώπους να μην έρθουν στην Περιφέρεια της Κολούμπια για την ορκωμοσία. Και μετά από αίτημά της, μια διακήρυξη εθνικής εκδήλωσης ειδικής ασφάλειας (NSSE) εφαρμόστηκε από τις 13 Ιανουαρίου, μια διάκριση την οποία είπε ότι «θέτει σε εφαρμογή μια εντελώς διαφορετική δομή διοίκησης και ελέγχου» για την ασφάλεια.

Το καθεστώς «NSSE» είναι φυσιολογικό για προεδρικές ορκωμοσίες και άλλα σημαντικά γεγονότα όπως μια διεθνής σύνοδος κορυφής ή το Super Bowl. Αλλά είναι σπάνιο να ξεκινήσει ένα κλείδωμα πριν από την εκδήλωση.

Τα αστυνομικά οχήματα σφράγισαν μια τεράστια περιοχή του κέντρου της πόλης την Τετάρτη, προκαλώντας άμεσα προβλήματα στην κυκλοφορία. Από την Τετάρτη, η Μπάουζερ είπε, πως όποιος βρίσκεται στην περίμετρο που θα γίνει η τελετή της ορκωμοσίας μπορεί να ανακριθεί από την Αστυνομία. Επίσης, από την Παρασκευή, όλοι οι χώροι στάθμευσης στην κλειστή ζώνη στο κέντρο θα σφραγιστούν μέχρι την ορκωμοσία.

Η Μπάουζερ πιέζεται επίσης να αρνηθεί τις επιλογές διαμονής σε δυνητικά βίαιους διαδηλωτές. Το τοπικό παράρτημα της «Black Lives Matter» και η «Shutdown DC» εξέδωσαν κοινή δήλωση την Τετάρτη, προτρέποντας όλα τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης να κλείσουν εθελοντικά και να πληρώσουν το προσωπικό τους. Εκτός από την απειλή βίας, οι ομάδες ακτιβιστών λένε ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ αποτελούν απειλή για την υγεία του προσωπικού των ξενοδοχείων για τη γενική άρνησή τους να φορούν μάσκες εν μέσω της πανδημίας. Αρκετά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε γίνει το αγαπημένο στέκι της παραστρατιωτικής φατρίας Proud Boy, επέλεξαν να αποφύγουν προβλήματα κλείνοντας την περασμένη εβδομάδα.

«Το κλείσιμο των ξενοδοχείων εντελώς για αυτές τις έξι νύχτες είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των εργαζομένων, των γειτόνων, των ευάλωτων και των αστέγων, των αφιχθέντων διοικητικών υπαλλήλων, των μελών του Κογκρέσου και της δημοκρατίας μας», ανέφερε η δήλωση. «Εάν τα ξενοδοχεία δεν κλείσουν με προθυμία, ζητάμε από τη δήμαρχο Μπάουζερ να επεκτείνει τη σημερινή διαταγή έκτακτης ανάγκης και να κλείσει όλα τα ξενοδοχεία στην πόλη».

Παράλληλα, το Airbnb ανακοίνωσε ότι ματαίωσε όλες τις κρατήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον, όπου θα περιπολούν πάνω από 15.000 άνδρες της Εθνικής Φρουράς, πολλοί μάλιστα οπλισμένοι.

 Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου