Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Σε πάρκινγκ της Ουάσιγκτον "εξορίστηκε" η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ

 Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Josephine Harvey

Χιλιάδες στρατιώτες κοιμήθηκαν στο πάτωμα ο ένας δίπλα στον άλλον.

YEGOR ALEYEV VIA GETTY IMAGES

Χιλιάδες άνδρες της Εθνικής Φρουράς αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε γκαράζ της Ουάσιγκτον την Πέμπτη, αφού δέχτηκαν εντολή να μην κάνουν τα διαλείμματα ανάπαυσης μέσα σε κτίρια στο Κάπιτολ Χιλ. Η οδηγία αποσύρθηκε λίγες ώρες αργότερα μετά από την σύσσωμη αντίδραση μιας μερίδας βουλευτών. 

Τα μέλη της φρουράς που περνούσαν το διάλειμμά τους στο κτίριο Ντίρκσεν στο Καπιτώλιο κλήθηκαν να φύγουν, μετακινώντας τους σε ένα κοντινό γκαράζ. Το γκαράζ είχε ελάχιστα μπάνια, περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες ηλεκτρικές συσκευές για τόσα πολλά μέλη του στρατού.

«Ειλικρινά απλά αισθανόμαστε προδομένοι», είπε ένα μέλος της φρουράς στο CNN , σημειώνοντας ότι μια μέρα νωρίτερα, οι βουλευτές τους πλησίαζαν για φωτογραφίες και χειραψίες. 

Χιλιάδες στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην Ουάσινγκτον μετά την εξέγερση στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, εγείροντας φόβους για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη. 

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, απεικόνισαν τα μέλη της Εθνοφρουράς να κοιμούνται μαζί στο έδαφος ή να ακουμπάνε το σώμα τους σε κολώνες. Όλα αυτά, εν μέσω προστατευτικών μέτρων για τον κορονοϊό. 

Ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς, Ματ Μέρφι, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε από την αστυνομία, ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω συνωστιμός ατόμων στο Καπιτώλιο λόγω της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Τελικά, οι στρατιώτες επέστρεψαν στην βάση τους στο Καπιτώλιο, μετά τις αντιδράσεις από τους βουλευτές. 

Πηγή: HuffPostHuffPost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου