Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Υποψίες ότι γυναίκα έκλεψε λάπτοπ από το γραφείο της Πελόζι για το πουλήσει στους Ρώσους

 Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Το FBI διερευνά την σοβαρή καταγγελία και τα βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις της καταζητούμενης.

Σε μια νέα ποινική υπόθεση εναντίον γυναίκας που φέρεται να ήταν μεταξύ εκείνων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, το FBI έχει πληροφορίες για ενδεχόμενη κλοπή ένος φορητού υπολογιστή από το γραφείο της προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, με σκοπό να δοθεί - με το αζημίωτο - σε ρωσικά χέρια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και το FBI διευκρίνισε προς το αρμόδιο δικαστήριο ότι «το ζήτημα παραμένει υπό διερεύνηση».

Πρόκειται για μια από τις πιο περίεργες λεπτομέρειες που αναδύεται σε αυτή χιονοστιβάδα δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί εναντίον των ανθρώπων που κατηγορούνται για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένα άτομο που δήλωσε ότι είναι ο πρώην σύντροφος της Ρίλεϊ Τζουν Ουίλιαμς από την Πενσυλβάνια, την ταυτοποίησε σε βίντεο που του έδειξε το FBI από την ημέρα των βίαιων επεισοδίων στην Ουάσινγκτον.

Ο πληροφοριοδότης αναγνώρισε την Ουίλιαμς σε πλάνα μέσα από το κτίριο του Καπιτώλιο, που την κατέγραψαν να κατευθύνει τους ανθρώπους «στον επάνω όροφο» στο γραφείο της Πελόζι.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης ότι μίλησε με φίλους της Ουίλιαμς, οι οποίοι του έδειξαν ένα βίντεο της Ουίλιαμς στο οποίο εκείνη φαίνεται να παίρνει έναν φορητό υπολογιστή ή σκληρό δίσκο από το γραφείο της Πελόζι.

Οπως είπε, η πρώην σύντροφός του σκόπευε να στείλει την συσκευή σε έναν φίλο της στη Ρωσία, ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να πουλήσει τη συσκευή στη SVR, την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας.

Το άτομο αυτό είπε ακόμη στο FBI ότι «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε για άγνωστους λόγους και πως η Ουίλιαμς εξακολουθεί να έχει τη συσκευή στην κατοχή της ή την κατέστρεψε».

Προς το παρόν, η γυναίκα δεν κατηγορείται για κλοπή αλλά για βίαιη είσοδο ή άτακτη συμπεριφορά και είσοδο σε απαγορευμένο χώρο του Καπιτωλίου - τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσοι συμμετείχαν στην πολιορκία εκείνη την ημέρα.

Το FBI σημείωσε, επίσης, ότι η Ουίλιαμς κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης και έχει διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(με πληροφορίες από CNN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου