Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τι διημείφθη στη συνάντηση Τραμπ με Πενς στον Λευκό Οίκο

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021    

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑP»). Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς φαίνεται να έρχονται σε κάποιον κατευνασμό στη σχέση τους, μετά από σχεδόν μια εβδομάδα σιωπής, θυμού και απόδοσης ευθυνών.

Παρά το μεγάλο ρήγμα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους και το οποίο προέβαλλε η «Washington Post», οι δύο τους συναντήθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στο Οβάλ Γραφείο και είχαν μια «καλή συζήτηση», σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης. Ηταν η πρώτη φορά που μίλησαν από την περασμένη Τετάρτη, όταν ο Τραμπ υποκίνησε τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο κτίριο του Καπιτωλίου την ώρα που ο Πενς προήδρευε στην πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του Νοεμβρίου. Ο Πενς και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να κρυφτούν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο αξιωματούχος είπε ότι ο Τραμπ και ο Πενς δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται για το «υπόλοιπο της θητείας τους», γεγονός που προϊδεάζει ότι ο αντιπρόεδρος δεν θα προσπαθήσει να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία του Συντάγματος για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα για το υπόλοιπο των εννέα ημερών της θητείας του.

Ακόμα κι αν ο Πενς είχε ενταχθεί συναισθηματικά στην άποψη να απομακρύνει τον Τραμπ, η όρεξη για κάτι τέτοιο έχει μειωθεί σε όλη την κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου δημιούργησαν ένα ρήγμα μεταξύ Προέδρου και αντιπροέδρου και αυτό, σύμφωνα με την «WP», έγινε πασιφανές με την ανάρτηση Τραμπ το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης: «Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να κάνει ό,τι έπρεπε να είχε κάνει για να προστατεύσει τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας, δίνοντας στις πολιτείες την ευκαιρία να πιστοποιήσουν ένα διορθωμένο σύνολο γεγονότων, όχι τα δόλια ή ανακριβή που τους ζητήθηκε να πιστοποιήσουν προηγουμένως. Οι ΗΠΑ απαιτούν την αλήθεια!».

Ο Τραμπ δεν του τηλεφώνησε εκείνη την ημέρα ή τις επόμενες ημέρες για να βεβαιωθεί ότι ο Πενς ήταν εντάξει - ή για να συζητήσει μια κυβερνητική απάντηση στις φονικές ταραχές που προκάλεσε ο πρόεδρος.

Το αξιοσημείωτο ρήγμα μεταξύ των δύο ανδρών -που εξελίχθηκε για λίγες μέρες καθώς η χώρα συγκλονίστηκε από μια εξέγερση που προκάλεσε ο Πρόεδρος- είναι ένα εντυπωσιακό επιστέγασμα σε μια σχέση που καθορίστηκε από καιρό από την πίστη και την υποταγή του Πενς. Ο αντιπρόεδρος που κάποτε περνούσε ώρες την ημέρα με τον Τραμπ, υπερασπίστηκε μερικά από τα πιο εμπρηστικά του σχόλια και πρόσεχε να μην μιλήσει άσχημα γι' αυτόν -ακόμη και στους δικούς του στενότερους συμβούλους- τώρα φαίνεται να απομακρύνεται από αυτόν, καθώς τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας έβαλαν τον Πενς σε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο σημείο.

Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου