Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Η Βουλή συζητά την καθαίρεση του Τραμπ ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («AP»). Αποφασισμένη να απευθύνει κατηγορία καθαίρεσης, η Βουλή επιτάχυνε το σχέδιό της να αποπέμψει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, προειδοποιώντας ότι αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία. Προηγουμένως, όμως, πίεσε τον αντιπρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο να ενεργήσουν ακόμη πιο γρήγορα σε μια πρωτοφανή προσπάθεια απομάκρυνσης του Τραμπ τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του.


Ο Τραμπ αντιμετωπίζει μια μόνο κατηγορία -«υποκίνηση εξέγερσης»- μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο σε ψήφισμα κατηγορίας για το οποίο η Βουλή θα αρχίσει να συζητά την Τετάρτη.

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των θεσμών της κυβέρνησής τους», αναφέρεται στο νομοσχέδιο τεσσάρων σελίδων και προστίθεται: «Θα παραμείνει απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα εάν του επιτραπεί να παραμείνει στην εξουσία», αναφέρει.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πέλοζι κάλεσε τους νομοθέτες πίσω στην Ουάσιγκτον για να ψηφίσουν και οι Δημοκρατικοί δεν είναι οι μόνοι που λένε ότι ο Τραμπ πρέπει να φύγει.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Πατ Τούμι της Πενσιλβάνιας προσχώρησε στην άποψη της Ρεπουμπλικανής γερουσιαστού Λίζα Μαρκόφσκι, Αλάσκας, το Σαββατοκύριακο, ζητώντας από τον Τραμπ να «φύγει το συντομότερο δυνατό».

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Λιζ Τσένεϊ από το Γουαϊόμινγκ ενθάρρυνε τους συναδέλφους της στη Βουλή να «ψηφίσουν με τη συνείδησή τους», σύμφωνα με ένα άτομο που μίλησε ανώνυμα. Η βουλευτής αναφέρθηκε επικριτικά για τις πράξεις του Τραμπ, αλλά δεν έχει δηλώσει δημοσίως πώς θα ψηφίσει.

Εν αναμονή της κατηγορίας, οι Δημοκρατικοί κάλεσαν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και το Υπουργικό Συμβούλιο να επικαλεστούν τη συνταγματική τους εξουσία σύμφωνα με την 25η Τροπολογία για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Το ψήφισμα της Βουλής των Δημοκρατικών τους αποκλείστηκε από τους Ρεπουμπλικανούς.

Ωστόσο, η Ολομέλεια αναμενόταν χθες Τρίτη να περάσει το ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία και μετά από αυτό, ο Πενς θα έχει 24 ώρες προθεσμία για να απαντήσει. Στη συνέχεια θα εκκινηθεί η διαδικασία παραπομπής για καθαίρεση.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος Πενς δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατεύθυνση ενεργοποίησης της 25ης Τροπολογίας. Ειδικά μάλιστα τώρα που φάνηκε η ρήξη του με τον Πρόεδρο να έχει αμβλυνθεί μετά τη συνάντησή τους το βράδυ της Δευτέρας (πληροφορίες από τη σελίδα 1).

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής, Στένι Χόγιερ (Steny Hoyer) από το Μέριλαντ πρότεινε το ψήφισμα της 25ης Τροπολογίας κατά τη σύντομη σύνοδο της Δευτέρας. Αποκλείστηκε από τον εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικανών Αλεξ Μούνεϊ (Alex Mooney) Δυτικής Βιρτζίνιας, καθώς και άλλοι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές στάθηκαν δίπλα του. Η Πελόζι είπε ότι οι Ρεπουμπλικανοί επέτρεψαν τη συνέχιση των «απροσδιόριστων, ασταθών και ταλαιπωρημένων πράξεων προθέρμανσης του Τραμπ. Η συνενοχή τους θέτει σε κίνδυνο την Αμερική, διαβρώνει τη Δημοκρατία μας και πρέπει να τελειώσει».

Καθώς η ασφάλεια γίνεται αυστηρότερη, λόγω των απειλών βίαιων επεισοδίων την ημέρα της ορκωμοσίας, ο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι «δεν φοβάται» να πάρει τον όρκο του γραφείου έξω - όπως συμβαίνει παραδοσιακά στα δυτικά σκαλιά του Καπιτωλίου, ένα από τα σημεία όπου οι άνθρωποι εισέβαλαν στο κτίριο. Οσο για τις ταραχές, ο Μπάιντεν είπε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί πραγματική έμφαση στο να κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στην εξέγερση και την απειλή της ζωής, την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές - να θεωρηθούν υπεύθυνοι».

Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου