Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Τον Νοέμβριο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τα θυρανοίξια του Αγ. Νικολάου, Μανχάταν

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχεται με εγκαρδιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Φανάρι. Φωτογραφία: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

 Του Θεοδώρου Καλμούκου     

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να επισκεφτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού και Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάταν. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά τη ροή του κηρύγματός του στον ιερό ναό της κοινότητας του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ Νέας Υόρκης, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.



Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Φέτος είναι η χρονιά στην οποία το τάμα που έκανε το έθνος μας το Ελληνικό και Ορθόδοξο Εθνος εδώ στην Αμερική, το τάμα που έκανε να ξαναχτίσει το Ναό του Αγίου Νικολάου που κατέρρευσε την 11η Σεπτεμβρίου μας αξιώνει φέτος ο Θεός να το εκπληρώσουμε χάρη σε σας. Χάρη στην υποστήριξη των πιστών μας, των ανθρώπων μας. Και θα έλθει ο Πατριάρχης μας στις 2 Νοεμβρίου να είναι εδώ στα θυρανοίξια της μεγάλης και σπουδαίας αυτής εκκλησίας μας του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου».

Τόνισε ακόμα, πως «και όχι μόνο η δική σας κοινότητα του Αγίου Νικολάου μπορεί να είναι υπερήφανη, αλλά και ολόκληρη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όλοι οι Ορθόδοξοι και όλος ο Ελληνισμός στην Αμερική μπορεί να γιορτάσει αυτή την εκπλήρωση του τάματος διότι ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας, μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που έπρεπε να εργασθούν και να βοηθήσουν και είμαστε σε θέση τώρα μετά από πολύ κόπο και πόνο να προετοιμαζόμαστε γι' αυτήν την σπουδαία μέρα».

Εθνικός Κήρυξ

Ο ιερός ναός του υπό κατασκευή Αγ. Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, Μανχάτταν, 10 Σεπτεμβρίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Υπογραμμίζεται ότι Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφτεί επίσης τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, την Ουάσιγκτον, όπου θα γίνει δεκτός από τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν και άλλους ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ως γνωστόν, η Πατριαρχική επίσκεψη είχε οριστεί να γίνει τον Μάιο του 2020 αλλά ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει υποχωρήσει η πανδημία για να καταστεί εφικτή η επίσκεψη του Πατριάρχη. Τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί ο Πατριάρχης τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τον Οκτώβριο του 2009.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε: «να έχομε εμπιστοσύνη στο Θεό διότι η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά του Αγίου Νικολάου». Συμπλήρωσε πως «θα είναι και η χρονιά που πρώτα ο Θεός θα ξεπεράσουμε την πανδημία. Βγήκαν ήδη διάφορα εμβόλια και ήδη η επιστήμη έχει προχωρήσει, ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα ο Θεός να φωτίσει το μυαλό των επιστημόνων για να βρουν τη θεραπεία, να βρουν το εμβόλιο και σιγά – σιγά επανέρχεται η ζωή μας στην κανονικότητα».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος έπλεξε το εγκώμιο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ για το επιτελούμενο έργο σ' αυτή και τα σχολεία της. Μίλησε εκτενώς επί της ευαγγελικής περικοπής της θεραπείας των δέκα λεπρών αντιπαραβάλλοντας την ευχαριστία του ενός, ο οποίος επέστρεψε και ευχαρίστησε τον Χριστό για τη θεραπεία που του παρείχε, οι δε εννέα ούτε καν εμφανίσθηκαν. Επ' αυτού είναι βασισμένο «παράπονο» του Χριστού «οι δε εννέα πού».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου