Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Οι οπαδοί του Τραμπ συρρέουν στην Ουάσινγκτον

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021

Οι οπαδοί του Τραμπ  συρρέουν στην Ουάσινγκτον

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ άρχισαν να συρρέουν στην Ουάσινγκτον, μετά από την πρόσκληση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος τους ζήτησε να διαδηλώσουν αύριο Τετάρτη καθώς το Κογκρέσο επικυρώσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, την οποία επιμένει να αρνείται να παραδεχθεί.

«Ο πρόεδρος μου με κάλεσε και ο Κύριος και Σωτήρας μου μού είπε να πάω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ντέμπι Λούσκ, μια 66χρονη συνταξιούχος λογίστρια, που ταξίδεψε στην αμερικανική πρωτεύουσα από το Σιάτλ, το άλλο άκρο της χώρας.

Όπως αυτή, εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο με τεράστιες σημαίες του «Τραμπ» και με πανό που έγραφαν «Σταματήστε την Κλοπή», την ιαχή εκείνουν που είναι πεπεισμένοι για νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

Πάνω από δύο μήνες μετά τις εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αμφισβητεί την νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, καταγγέλοντας νοθεία για την οποία δεν έχει παράσχει ποτέ αποδείξεις. Δεν κατάφερε να πείσει τα δικαστήρια και εκλογικούς αξιωματούχους, αλλά έσπειρε αμφιβολίες στο μυαλό των υποστηρικτών του.

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, φορώντας ένα καπέλο πριν τιμή του Ρεπουμπλικανικού δισεκατομμυριούχου, ο Κρις Τόμας, ένας συνταξιούχος που ήρθε μαζί με την σύζυγό του από το Όρεγκον στη Δυτική Ακτή. 

«Ο Τραμπ κέρδισε με μεγάλη διαφορά και υπάρχουν παραπάνω αποδείξεις από αυτές που χρειάζονται», είπε ο Μάθιου Γουντς, ένας 59χρονος Καλιφορνέζος.

Δεκάδες Ρεπουμπλικάνοι, μέλοι της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, παραμένουν επίσης αλληλέγγυοι στον Ντόναλντ Τραμπ και έχουν υποσχεθεί να φέρουν εμπόδια στα Σώματα του Κογκρέσου, κατά την κύρωση των ψήφων του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232. 

Οι αντιρρήσεις τους δεν θα εκτροχιάσουν, αλλά ενδέχεται να καθυστερήσουν αυτή τη διαδικασία, την τελευταία πριν την ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Σήμερα, επιχειρήσεις στην κεντρική Ουάσιγκτον τοποθέτησαν μεγάλα ξύλινα πάνελ στα παράθυρά τους, λόγω του φόβου πιθανών επεισοδίων.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, ειδικά από ακροδεξιές ομάδες και προειδοποίησε πως όποιος οπλοφορεί στις διαδηλώσεις θα συλλαμβάνεται. Χθες ο ηγέτης της αμερικανικής ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys («Περήφανα αγόρια») συνελήφθη στην Ουάσινγκτον, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του δυο γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας για τουφέκια εφόδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου