Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Στα 510 τα νέα κρούσματα - 391 οι διασωληνωμένοι, 47 θάνατοι στην Ελλάδα

 Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΑΘΗΝΑ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε χθες 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (Covid-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142.777, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.565 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.934 (30,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, φθάνοντας τους 5.146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή /και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Ερχεται τρίτο κύμα»

Εν τω μεταξύ, την εκτίμηση ότι «έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα», εξέφρασε χθες ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, ενώ σχολίασε και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τα Θεοφάνεια.

«Ο,τι ήταν ο Οκτώβριος για την τραγωδία του Νοεμβρίου, είναι ο Ιανουάριος για την πιθανή τραγωδία του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Δεν φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Εμείς βλέποντας το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έκανε η Πολιτεία, αλλά δεν την ακούει κανένας», είπε μιλώντας στον «Σκάι».

Σε ερώτημα αν θα ζήσουμε μια επανάληψη από αυτά που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Χειρότερα, πολύ χειρότερα. Με αυτά τα μυαλά δεν θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος, αλλά για μια τραγωδία που θα συνδυαστεί με τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος. Γιατί αν πάμε έτσι, ο πιστός να ανάβει κεράκι, τα σχολεία να ανοίξουν γιατί έχουν ψυχολογικά προβλήματα τα παιδιά, τα καταστήματα να ανοίξουν γιατί έχουν εκπτώσεις μέσα στον Ιανουάριο, τη στιγμή που σε όλο τον Κόσμο μία πανδημία είναι σε έξαρση, να είστε σίγουροι ότι έχουμε ένα τρίτο κύμα μπροστά και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος και έκανε λόγο για χειρότερο κύμα.

Η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι πως το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο, χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ, εξήγησε.

«Εχω χάσει τα λόγια μου. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την Πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία, η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας», τόνισε ο κ. Καπραβέλος αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν ανήμερα των Θεοφανείων.

Αποκάλυψε δε, ότι η Εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση. «Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από μία εβδομάδα με είχε καλέσει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα: Πρώτον, τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει. Δεύτερον, πότε έπρεπε να γίνει. Και, τρίτον, ποιοι ευθύνονται… Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ό,τι έγινε τον Οκτώβριο έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε», δήλωσε.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου