Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Η δήμαρχος Μύριελ Μπάουζερ σε δημόσια ενημέρωση για την ασφάλεια με τους αξιωματούχους της πρωτεύουσας και τους ομοσπονδιακούς εταίρους, σχετικά με τις προετοιμασίες για την ορκωμοσία.(Bill O Leary/The Washington Post via AP, Pool)


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Τα στρατεύματα ήταν σε σχηματισμό. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μείνουν σπίτι. Η καρδιά της Ουάσιγκτον ήταν ένα φρούριο περιφράξεων, συγκεκριμένων φραγμών και σημείων ασφαλείας. Ομως την Κυριακή, η προγραμματισμένη και προωθημένη «ένοπλη πορεία» στην πρωτεύουσα του Εθνους δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Δεν υπήρχαν συγκεντρωμένα πλήθη, μεγάλα ή μικρά, και οι Αρχές ανέφεραν μόνο μία σύλληψη ενός ένοπλου που έφερε ένα πιστόλι και πυρομαχικά αμέσως μετά τα μεσάνυχτα κοντά στα οδοφράγματα που περιβάλλουν το κτίριο του Καπιτωλίου.

Η ήσυχη Κυριακή έφερε λίγη ανακούφιση σε μια πόλη στα όριά της, μετά από μια επίθεση στο Καπιτώλιο. Κάθε μέρα που οδηγεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν συνοδεύεται από το φόβο πρόσθετης βίας και προκαλεί όλο και μεγαλύτερο σχεδιασμό ασφάλειας.

«Είναι σαν να είμαστε όλοι όμηροι σε ανθρώπους που θέλουν να φέρουν πολύ χάος στην Αμερική», δήλωσε η Τσάρλις Γουίλσον (Charlyce Wilson), μια 62χρονη κάτοικος της Ουάσιγκτον, που παραβρισκόταν σχεδόν σε κάθε ορκωμοσία από τότε που ήταν 11 χρόνων. Την Κυριακή, επιβιβάστηκε σε τρένο στο σταθμό Γιούνιον που θα την πήγαινε στη Φλόριδα για την εβδομάδα, όπου ήξερε ότι θα αισθανόταν ασφαλής ως μαύρη γυναίκα.

Αssociated Press

Μέλη της Εθνικής Φρουράς ενισχύουν την ασφάλεια γύρω απόι το Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, 17 Ιανουαρίου, 2021. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Από τις 6 Ιανουαρίου, όταν ένας όχλος υπέρ του Τραμπ πραγματοποίησε φονικά επεισόδια και Βουλή και Γερουσία πιστοποίησαν την εκλογική νίκη του Μπάιντεν, η Ουάσιγκτον έχει χωριστεί στα δύο. Εξω από τα οδοφράγματα βρίσκονται οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι που έχουν περάσει μια πανδημία, ένα καλοκαίρι διαδηλώσεων και τώρα, οι συνέπειες των προσπαθειών των αξιωματούχων επιβολής του νόμου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αποτυχία εθνικής ασφάλειας.

Αυτοί οι αξιωματούχοι είχαν προετοιμαστεί για μια χαοτική Κυριακή καθώς διάφορες ακροδεξιές ομάδες παρότρυναν τους υποκινητές να οπλοφορούν σε κάθε πολιτειακή πρωτεύουσα της χώρας στις 17 Ιανουαρίου. Εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Proud Boys, Three Percenters, Oath Keepers και Boogaloo, ανέφεραν σχέδια για ερχομό τους στην περιοχή της Ουάσιγκτον. Αλλά μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο και το μεγάλο αριθμό στρατιωτών που αναπτύχθηκαν, οι διαδικτυακές συνομιλίες για τις πορείες μετατράπηκαν σε προειδοποιήσεις ότι η πρωτεύουσα ήταν μία «παγίδα». Ο διοργανωτής της «Πορεία Ενός Εκατ. Οπλισμένων» και ο αρχηγός των Proud Boys προέτρεψαν τους οπαδούς να μείνουν μακριά. Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ, λίγο πριν παραπεμφθεί σε δίκη για δεύτερη φορά, ανήρτησε ένα βίντεο ζητώντας από τους υποστηρικτές του να παραμείνουν ειρηνικοί.

Παρ' όλα αυτά, ομοσπονδιακή και τοπική επιβολή του νόμου σε όλη τη χώρα δεσμεύθηκε να παραμείνει σε εγρήγορση, κατανοώντας ότι πολύ συχνά, χρειάζεται μόνο ένα επικίνδυνο άτομο για να ξεκινήσει η βία.

Οι επιδείξεις αριθμητικής δύναμης των στρατευμάτων φαίνεται να έχουν πείσει τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από τις περισσότερες πρωτεύουσες των πολιτειών, το απόγευμα της Κυριακής. Μικρά πλήθη συγκεντρώθηκαν στο Κολόμπους Οχάιο, το Λάνσινγκ Μίσιγκαν, το Σάλεμ Ορεγκον και Οστιν Τέξας και μια ομάδα ανδρών με τουφέκια δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι ήταν εκεί για να «βεβαιωθούν ότι τα πράγματα παραμένουν σε τάξη».

Οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον είναι συνηθισμένοι να βλέπουν αυξημένη ασφάλεια γύρω από την ορκωμοσία και άλλα σημαντικά γεγονότα. Το να ζεις στην πρωτεύουσα του Εθνους είναι να συνηθίσεις τις ενοχλήσεις της: αυτοκινητοπομπές, στρατιωτικά ελικόπτερα που περνούν από πάνω, τουρίστες που στέκονται στη λάθος πλευρά της κυλιόμενης σκάλας. Ωστόσο, κανένα γεγονός στην πρόσφατη μνήμη δεν έχει μεταμορφώσει την πόλη σε αυτό το βαθμό, με μνημεία απρόσιτα, γέφυρες κλειστές, σταθμούς του μετρό κλειστούς και ορισμένοι κάτοικοι υποχρεωμένοι να δείχνουν ταυτότητα για να πάνε σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου