Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανοίγει κανονικά σε όλη την Ελλάδα ε

 Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Τι ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ για 10 ημέρες.

SAKIS MITROLIDIS VIA GETTY IMAGES

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανοίγει κανονικά σε όλη την Ελλάδα ενώ στις «κόκκινες» περιοχές οι αγορές θα πραγματοποιούνται με click away.

Συγκεκριμένα, στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, προκειμένου να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης θα ισχύουν αυστηροί κανόνες και κάλεσε επιχειρηματίες και καταναλωτές να τους σεβαστούν. Αναμένονται οι λεπτομέρειες από το Νίκο Χαρδαλιά για το πως ακριβώς θα ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, ενώ το μόνο που έγινε γνωστό από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για να μην υπάρξει συνωστισμός. 

Στο τέλος της τοποθέτησης του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε –μετά και από σχετικά αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης- ότι δεν θα προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση στην αύξηση του προστίμου για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στα 500 ευρώ, αλλά για 10 ημέρες θα παραμείνει στο σημερινό ύψος του, δηλαδή στα 300 ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, για την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Για την μετακίνηση στα μαγαζία θα πρέπει να αποστέλεται μήνυμα το οποίο θα έχει δίωρη διάρκεια και σε αυτό το διάστημα θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου