Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Προς αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες;

 Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ευρωκίνηση

(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ)    

ΑΘΗΝΑ. Τον προσεχή Μάιο αναμένεται, κατά πληροφορίες, να ξεκινήσει το σχέδιο αύξησης της στρατιωτικής θητείας του υπουργείου Αμυνας, σύμφωνα με το οποίο η θητεία θα είναι 12μηνη (από 9μηνη που είναι σήμερα στον Στρατό Ξηράς) και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, η αύξηση της θητείας το πιθανότερο είναι να εφαρμοστεί από την Γ' ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.


Την περίοδο που διανύουμε πραγματοποιούνται οι τελευταίες διευθετήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Η θητεία σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης δεν διέψευσε χθες τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, για ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο Πρωθυπουργός στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομίζω ότι η αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς ανήκει σε αυτό το πλαίσιο». Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει ότι «σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται υποχρεωτική θητεία στα 18».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες έχει «κλειδώσει» και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Εβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμούν ότι από τη μία η μειωμένη θητεία θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους, ώστε να καταταγούν για να εκπληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να συνεχίσουν την πολιτική ζωή τους με τις σπουδές τους ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Και αυτό διότι μεγάλη μερίδα των νέων προτιμούν πρώτα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και μετά να κάνουν το στρατιωτικό τους.

Από την άλλη στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Εβρο και στα νησιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με «Τα Νέα», το υπουργείο Αμυνας προωθεί ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους, θέμα που αποτελεί «χρόνια πληγή» για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό. Επίσης εκτός της αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες, το σχέδιο του υπουργείου Αμυνας περιλαμβάνει προσλήψεις 2.600 ΕΠ.ΟΠ. (Επαγγελμα­τίες Οπλίτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου