Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Χιονόπτωση-ρεκόρ σε περιοχές της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ (Vid & Pics)

Χιόνι έπεσε πολύ

Κρύο κάνει στην αυλή

Κοκκινίζει η μύτη μας

Τρέχουμε στη... "ζέστη μας"

Θυμηθήκαμε το παιδικό τραγουδάκι… αλλά τη Δευτέρα έρχεται και άλλο χιόνι στη Νέα Αγγλία (Βοστώνη) οπότε κάνετε μέρος να «αποθηκεύσετε» γιατί δεν θα έχετε χώρο για τα αυτοκίνητά σας.

  paneliakos.com

Αssociated Press

Αυτοκίνητα κακινητοποιημένα στην κίνηση στο Towson του Μέριλαντ, Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (AP Photo/Julio Cortez)

\ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, («ΑΡ»). Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα του χειμώνα άφησε τα βορειοανατολικά της χώρας καλυμμένα με πολύ χιόνι, δημιουργώντας ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές.

«Το περιφερειακό αεροδρόμιο 'Γουίλιαμσπορτ' έγραψε ιστορία», δήλωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο «State College», αναφέροντας 24,7 ίντσες χιονιού. Οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι ήταν το περισσότερο χιόνι σε αυτήν την τοποθεσία από μια μόνο καταιγίδα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 24,1 ιντσών που είχε σημειωθεί εκεί τον Ιανουάριο του 1964.

Η ολονύκτια χιονόπτωση ήταν ισόποση με το χιόνι που είχε πέσει ολόκληρο τον περασμένο χειμώνα στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας το Σέντραλ Παρκ με 6,5 ίντσες - πολύ λιγότερο από τις αρχικές προβλέψεις έως και 12 ίντσες. Πέρυσι είχαν πέσει μόλις 4,8 ίντσες χιονιού στη Νέα Υόρκη.

Περίπου 40 ίντσες χιονιού έπεσαν στο Μπίνγχαμτον (Binghamton) της Νέας Υόρκης, από την Πέμπτη το πρωί, με εκτεταμένες αναφορές χιονοπτώσεων πάνω από 3 πόδια στην κομητεία Μπρουμ (Broome).

Ενας εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είπε ότι η καταιγίδα δημιουργεί ένα νέο διήμερο ρεκόρ χιονόπτωσης. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2017 όταν είχαν πέσει 35,3 ίντσες.

Χρειάστηκε πάνω από μιάμιση ώρα ο 23χρονος Φρεντ Κούλιν (Fred Cullin) για να ξεφύγει από τον απότομο παραλίμνιο δρόμο στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης, ο οποίος ήταν γεμάτος με σχεδόν 3 πόδια χιόνι που έριχναν τα άροτρα καθαρισμού.

«Ηταν πολύ τρελό», είπε ο Κούλιν.

Επικίνδυνες οδικές συνθήκες αναφέρθηκαν σε πολλές Πολιτείες, προκαλώντας δεκάδες συγκρούσεις στο Νιού Χάμσαϊρ, το Κονέκτικατ και την Ανατολική Νέα Υόρκη.

Πολλές από τις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Πενσυλβάνιας είδαν χιονόπτωση σε διψήφια νούμερα.

Η Βοστώνη ήδη έσπασε το ρεκόρ για τις χιονοπτώσεις στις 17 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πτώση 9,1 ιντσών από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δήλωσε μετεωρολόγος της Εθνικής Υπηρεσίας Καιρού στο Νόρτον της Μασαχουσέτης.

«Αυτό είναι το νέο ρεκόρ αυτή τη στιγμή, και πιθανότατα θα είναι περισσότερο πριν τελειώσει», είπε ο Μπράις Γουίλιαμς (Bryce Williams).

Το προηγούμενο ρεκόρ για την πτώση χιονιού στις 17 Δεκεμβρίου καταγράφηκε το 2013 όταν έπεσαν 6,4 ίντσες στη Βοστώνη.

Το Berkshires δέχθηκε το περισσότερο χιόνι, πάνω από ένα πόδι, στη Μασαχουσέτη. Μέτρια έως έντονη χιονόπτωση αναμενόταν έως την Πέμπτη το απόγευμα, με άλλες 3 έως 4 ίντσες να συσσωρεύονται πριν αρχίσει να μειώνεται η χιονόπτωση.

Η καταιγίδα χιονιού ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν αναμένουν να διαταραχθεί η διανομή εμβολίων.

Η καταιγίδα προκάλεσε το κλείσιμο των υπαίθριων εστιατορίων στη Νέα Υόρκη που έχουν δημιουργηθεί σε οδοστρώματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι εξοπλισμένα με θερμαντήρες και άλλα χαρακτηριστικά για το χειμώνα.

Ερχόμενη λίγες μόνο μέρες μετά το κλείσιμο των εσωτερικών των εστιατορίων από την Πολιτεία, η καταιγίδα «δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή», δήλωσε ο Αντριου Ρίτζι (Andrew Rigie), εκτελεστικός διευθυντής της «NYC Hospitality Alliance», μιας ομάδας του κλάδου εστίασης. «Θέτει τεράστιες οικονομικές προκλήσεις σε πολλά εστιατόρια, καθώς και όλο το άγχος της εξασφάλισης υπαίθριων εγκαταστάσεων φαγητού για τον καιρό, ενώ ελπίζουμε ότι οι επενδύσεις των χρημάτων τους δεν θα καταστραφούν από τη χιονοθύελλα».

Αssociated Press

Στην πανεπιστημιούπολη του Villanova University στην Βιλανόβα της Πενσυλβάνιας, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (AP Photo/Matt Slocum)

Σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα τη Νέα Υόρκη, όπως έγραψε η «New York Times», η χιονοθύελλα αυτή είναι ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης: στα μέσα της εβδομάδας, έριξε το χιόνι πριν την πρωινή μετακίνηση, έκλεισε αεροδρόμια και σιδηροδρομικές γραμμές και επιβράδυνε την κίνηση του μετρό.

Αλλά αυτό είναι το 2020. Η ημέρα χιονιού ξεκίνησε πριν από εννέα μήνες. Και στο είδος της αντιστροφής που θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε αυτήν την πανδημική εποχή, μια ισχυρή χιονοθύελλα είναι, για πολλούς, μια ευπρόσδεκτη αλλαγή, κάτι νέο για να κοιτάξουμε από τα παράθυρα από όπου οι Νεοϋορκέζοι βρίσκονται καθηλωμένοι από τον Μάρτιο.

Εθνικός Κήρυξ

Χιονισμένο το κέντρο του Pittsburgh, 16 Δεκεμβρίου, 2020. (Steve Mellon/Pittsburgh Post-Gazette via AP)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου