Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Στο τιμόνι της Phlip Morris Internationl ο Πυργιώτης, Ανδρέας Καλατζόπουλος

  Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, 2020

Την κορυφαία θέση στη διοικητική πυραµίδα της πολυεθνικής Philip Morris International αναλαµβάνει ο Ανδρέας Καλατζόπουλος, µετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την αµερικανική καπνοβιοµηχανία, οι οποίες θα ολοκληρωθούν µέχρι τον Μάιο του 2021.

Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, ο σηµερινός διευθύνων σύµβουλος, Α. Καλαντζόπουλος, τοποθετείται στη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ∆Σ, ενώ ο σηµερινός πρόεδρος Louis Camilleri εξέφρασε την επιθυµία του να αποσυρθεί άµεσα για προσωπικούς λόγους.

Ο Ανδρέας Καλατζόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας, ενώ οι οικογενειακές ρίζες του, φτάνουν µέχρι Πάτρα, αλλά, µεγάλωσε στην Αθήνα και πήγε για πανεπιστηµιακές σπουδές στην Λοζάνη της Ελβετίας, όπου και κατέληξε να αναλάβει τα ηνία της κορυφαίας καπνοβιοµηχανίας στον κόσµο.

Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος ανέλαβε το 2013 διευθύνων σύµβουλος της Philip Morris International. Πρόκειται για τον αµερικανικό γίγαντα στην παγκόσµια αγορά της καπνοβιοµηχανίας, που διαθέτει το πιο γνωστό πακέτο τσιγάρων σε όλο τον κόσµο, το Marlboro.

Η Philip Morris International είναι µητρική εταιρεία της «Παπαστράτος», της µεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, στην επταετή θητεία του ως διευθύνων σύµβουλος της Philip Morris International, σχεδίασε και υλοποίησε τη µετάβαση της εταιρείας προς καλύτερες εναλλακτικές από το τσιγάρο, προετοιµάζοντας την PMI για το smoke-free µέλλον.

Στην Ελλάδα, η PMI υλοποίησε µια µεγάλη επένδυση το 2017 όταν µετέτρεψε ένα ολόκληρο εργοστάσιο τσιγάρων σε µονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερµαινόµενων ράβδων καπνού, δηµιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας και αποκτώντας εξαγωγική δραστηριότητα σε 6 χώρες.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου