Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Εντός της εβδομάδας η έγκριση για χρήση του εμβολίου της Moderna στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, 2020

Η διανομή περίπου έξι εκατομμυρίων δόσεων θα μπορούσε να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού είναι εξαιρετικά προστατευτικό για τους ενήλικες και αποτρέπει σοβαρές περιπτώσεις της Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι παρατηρήσεις αυτές διαπιστώνονται στα έγγραφα που προετοιμάζονται για τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων την Πέμπτη, οι οποίοι θα συζητήσουν εάν θα εγκρίνουν την άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Με βάση τα νέα ενθαρρυντικά ευρήματα, ο FDA σκοπεύει να χορηγήσει άδεια έκτακτης χρήσης μέχρι την Παρασκευή, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια του οργανισμού.

Η απόφαση θα δώσει σε εκατομμύρια Αμερικανούς πρόσβαση σε ένα δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονϊού, μετά από αυτό των Pfizer/BioNTech που ήδη ξεκίνησε να χορηγείται από τη Δευτέρα.

Η ανασκόπηση από τον FDA επιβεβαιώνει την προηγούμενη εκτίμηση της Moderna ότι το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,1% σε μια δοκιμή 30.000 ατόμων. Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως πυρετός, πονοκέφαλος και κόπωση, ήταν δυσάρεστες αλλά όχι επικίνδυνες.

Τα ελπιδοφόρα νέα φτάνουν σε μια εποχή που οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τους 300.000 και οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι πάνω από 100.000.

Η διανομή περίπου έξι εκατομμυρίων δόσεων θα μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, αυξάνοντας σημαντικά τα εκατομμύρια των δόσεων που έχουν ήδη αποσταλεί από την Pfizer και την BioNTech. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες το περασμένο καλοκαίρι με τη Moderna και την Pfizer για να λάβει συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021. Επειδή και τα δύο εμβόλια απαιτούν δύο δόσεις, αυτά τα συμβόλαια είναι αρκετά για να καλύψουν 100 εκατομμύρια άτομα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις από τη Moderna για το δεύτερο τρίμηνο, αυξάνοντας τον αριθμό των Αμερικανών που μπορούν να εμβολιαστούν στα 150 εκατομμύρια. Αλλά αυτό εξακολουθεί να αφήνει αναπάντητο το ερώτημα για το πώς και πότε θα καλυφθούν περίπου 180 εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί.

Και τα δύο εμβόλια θα παρέχονται στο κοινό δωρεάν.

 HuffPost Gr (με πληροφορίες από Reuters, New York Times)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου