Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Συμμαχία Πελοποννήσου, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος για την ολοκλήρωση του δρόμου Τσακώνα – Πάτρα – Κακαβιά

 Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Συμμαχία μεταξύ των περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου έχει συγκροτηθεί για την διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του δρόμου Τσακώνα-Πάτρας-Κακαβιάς.

Η υπόθεση της σύμπραξης των τριών περιφερειών ήρθε στην επιφάνεια μετά την επιστολή Νίκα στον Υπουργό Υποδομών Κώστα  Καραμανλή όπου ζητούσε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα  Το βόρειο τμήμα του είναι το Ιωάννινα-Κακαβιά που ολοκληρώνει την Ιόνια Οδό και το νότιο τμήμα που έχει δύο υποτμήματα.


Το πρώτο είναι το Πάτρα-Πύργος που ακόμα είναι ασαφές το τοπίο για το μέλλον του αφού ακόμα η Διεύθυνση Ανταγωνισμού δεν έχει δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει και το δεύτερο το Πύργος-Τσακώνα που έως και σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη..

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών  στην οποία ζητά να προχωρήσει σε υλοποίηση και το νότιο τμήμα από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα.

Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης και μετά την συνεργασία που είχαν για την δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου που θα ξεκινάει από το Μαραθώνα και θα φθάνει έως την Ολυμπία, είχε εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση του στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για χρηματοδότηση του δρόμου Τσακώνα Κακαβιά από το Ταμείο Ανάπτυξης.

“Νομίζω ότι η πρόταση, η οποία έγινε από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και έχω κάνει και εγώ σχετικές δηλώσεις, είναι μία πρόταση απολύτως εφικτή”, έχει αναφέρει μεταξύ άλλων ο  Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για το θέμα αυτό

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επισημάνει ότι “ενας από τους τέσσερις στοχευμένους τομείς είναι η συνδεσιμότητά τους, η οποία αποτελεί και τον «θεμέλιο λίθο» για την τουριστική ανάπτυξη, που ενδιαφέρει έντονα την Ήπειρο και την Πελοπόννησο”.

“Πολλές φορές έχουμε επισημάνει πως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί προ πολλού. Κυρίως γιατί αποτελεί μία καρμανιόλα που αντί για ανάπτυξη, φέρνει μόνο δάκρυ και πόνο. Ελπίζω σύντομα να έχουμε καλά νέα από την Ε.Ε. Για αυτό και θεωρώ πως η συζήτηση που έχει ανοίξει για τα ελληνικά τμήματα του Ανδριατικού οδικού άξονα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη”, έχει τονίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ν Φαρμάκης.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου