Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Μην αφήσετε τα Αλεξανδρινά (Ποϊνσέτια) να μαραθούν

 Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Ένα λουλούδι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη και ΗΠΑ.

Μην αφήσετε τα Αλεξανδρινά να μαραθούν | tovima.gr

Θεωρείται το κατεξοχήν φυτό των Χριστουγέννων χάρη στα κοκκινωπά και αστερόμορφα φύλλα του, τα οποία χαρίζουν εορταστικό χρώμα. Ένα λουλούδι που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη και ΗΠΑ.

Το Αλεξανδρινό, διακρίνεται για την ομορφιά, τη φινέτσα και την ποικιλομορφία του καθώς προσφέρεται  σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων είτε σε ανάγλυφα είτε σε ποικίλα χρώματα. Εκτός από τις πάντοτε δημοφιλείς ροδοκόκκινες  αποχρώσεις, μπορεί κανείς να το συναντήσει σε χρώμα ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί και λευκό.

Προέρχεται από το Μεξικό και ανακαλύφθηκε από τον «Αλεξάντερ Φον Χάμπολντ» περίπου το 1810 από όπου πήρε και το όνομα του. Αποτελεί το πιο γνωστό φυτό των εορτών μαζί με τα γκι, τα ου και τα κυκλάμινα. Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Γιατί φέτος, με αφορμή των κορωνοϊό, κινδυνεύουμε να περιορίσουμε και το δικαίωμα να στολίσουμε το σπίτι μας.

O μόνος τρόπος να γεμίσει τα σπίτι μας όπως κάθε χρόνο, είναι να προβλεφθεί το άνοιγμα όλων των σημείων πώλησης των ανθοκομικών προϊόντων (ανθοπωλεία, λαϊκές αγορές, garden centers, super markets χωρίς περιορισμούς ΚΑΔ) μαζί με το άνοιγμα των εποχιακών στις 7/12. Μια τέτοια απόφαση θα είναι σε απόλυτη ευθυγράμμιση  εν μέσω καραντίνας με ΟΛΕΣ τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Συνεταιρισμοί των Ανθοπαραγωγών ήδη έχουν αποστείλει αναλυτική επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία και γνωρίζουν ότι υπάρχει θετική διάθεση και εισήγηση, που όμως θα είναι κενό γράμμα αν δεν γίνει πράξη.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει πάγια πρόθεση και θέση να βοηθήσει τον κλάδο, όπως κάθε κλάδο του πρωτογενούς τομέα. Συμβαίνει το ίδιο και με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη;

Βέβαια, υπάρχει και άλλη λύση: το Αλεξανδρινό (ποινσέτια), τα χριστουγεννιάτικα φυτά καθώς και το κυκλάμινο εάν δεν πωληθούν μέχρι τις 31/12 θα πεταχτούν. Αποτέλεσμα; Καταστροφή και ανάγκη αποζημιώσεων. Ας το σκεφτούν όσοι παίρνουν τις αποφάσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου