Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Οι καταλήψεις των άλλων

 Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, 2020

Αντίλογος του Βασίλη Κουτσίλα

Ευρωκίνηση

Το ξενοδοχείο CITY PLAZA. Φωτογραφία αρχείου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI΄


Δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να καταβάλει €312.500 σε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου επειδή το κράτος δεν προστάτευσε την ιδιοκτησία της από κατάληψη. Πού το περίεργο θα πείτε; Πρώτη ή τελευταία φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο (να καταδικάζεται δηλαδή μια χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου); Προφανώς ούτε η πρώτη είναι και ούτε και η τελευταία. Υπάρχουν όμως δύο στοιχεία σε αυτή την υπόθεση που την κάνουν ιδιαίτερη, έως κωμικοτραγική.

Το ένα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κατάληψη τελούσε επί ΣΥΡΙΖΑ ή καλύτερα με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Με το που χάνει τις εκλογές ο Αλέξης, στις 7 Ιουλίου του 2019, τρεις ημέρες μετά η κατάληψη περιέργως λήγει. Μάλλον όλοι καταλαβαίνουμε γιατί. Το δεύτερο στοιχείο είναι περισσότερο σουρεαλιστικό. Ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου είναι μια γνωστή και μη εξαιρετέα (ας μην μπούμε σε ονόματα, δεν έχει νόημα) οπαδός της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως των Αλέξη-Πάνου η οποία τασσόταν (ακολουθώντας το πνεύμα ΣΥΡΙΖΑ) υπέρ των καταλήψεων – των κάθε είδους καταλήψεων. Κάποια στιγμή βέβαια είδε να τελεί υπό κατάληψη και το δικό της ξενοδοχείο, κάτι που προφανώς δεν της άρεσε, γι’ αυτό και άρχισε να φωνάζει. Το πρόστιμο βέβαια που θα εισπράξει δεν πρόκειται να το μοιραστεί με τους μέχρι πρότινος αλληλέγγυους συντρόφους της. Και βέβαια είναι περιττό να αναφέρουμε ποιος θα το πληρώσει.

Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου