Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Βουλευτές και γερουσιαστές τίμησαν τον Πολ Σαρμπάνη

 Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, 2020

Εθνικός Κήρυξ

Ο αείμνηστος Πολ Σαρμπάνης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μέλη της αντιπροσωπείας του Μέριλαντ στην Ομοσπονδιακή Βουλή τίμησαν την μνήμη του ομογενούς πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes), ο οποίος έφυγε από την ζωή το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε ηλικία 87 ετών.

Μεταξύ των βουλευτών που μίλησαν για το έργο και την κληρονομιά του Πολ Σαρμπάνη, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ήταν και ο γιος του, Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes), ο οποίος αντιπροσωπεύει το Μέριλαντ, στα χνάρια του πατέρα του.

Στην τοποθέτησή του ο Τζον Σαρμπάνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Maryland Matters», ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πατέρας του το τελευταίο χρονικό διάστημα της ζωής του μαγνητοσκόπησε εξιστορήσεις πάνω στην καριέρα και την ζωή του, προσφέροντας ένα χρήσιμο υλικό για την σύγχρονη αμερικανική Ιστορία συνολικής διάρκειας 20 ωρών. Αναφέρθηκε σε ζητήματα, τα οποία τον έκαναν υπερήφανο, όπως είναι η εξασφάλιση της οικονομικά προσιτής κατοικίας για τους ηλικιωμένους στην Βαλτιμόρη.

«Είχε μια έμφυτη ακεραιότητα, η οποία ενισχυόταν από την συνεχή προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχαν οι άλλοι, με την εμπιστοσύνη που του έδειχναν», ανέφερε ο κ. Σαρμπάνης, προσθέτοντας πως «στην πολιτική έπαιρνε κίνητρο από την βαθιά πεποίθησή του πως κάθε άνθρωπος έχει την αξιοπρέπεια και τις δυνατότητες για να πετύχει, εφόσον του έδιναν μια δίκαιη ευκαιρία».


Ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης. Φωτογραφία:

Wikipedia/Δημόσια χρήση

Για την εντιμότητα του Πολ Σαρμπάνη μίλησε ο ομοσπονδιακός βουλευτής, Τζέιμι Ράσκιν (Jamie B. Raskin), ο οποίος σημείωσε πως ο εκλιπών, κατά την θητεία του στην Γερουσία, θεωρείτο ο λιγότερο ισχυρός οικονομικά από τους συναδέλφους του.

«Ηταν ο πιο φτωχός οικονομικά, αλλά γνώριζε ποιος ήταν ο πραγματικός πλούτος. Ηξερε τι σήμαινε να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Ο Πολ Σαρμπάνης ήταν ο πρώτος γερουσιαστής που συνάντησα. Θα είναι για πάντα, στο δικό μου το μυαλό, η εικόνα του πραγματικού γερουσιαστή. Πίστευε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να είσαι δημόσιος λειτουργός», τόνισε ο Ράσκιν.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Ντέιβιντ Τρόουν (David J. Trone), Κέισι Εμφούμ (Kweisi Mfume), Ντατς Ράπερσμπέργκερ (C.A. Dutch Ruppersberger), Αντι Λεβίν (Andy Levin) και Αντχονι Μπράουν (Anthony G. Brown), όπως επίσης και οι γερουσιαστές Ντέμπι Σταμπενόου (Debbie Stabenow) και Τζακ Ριντ (Jack Reed).

Στην Γερουσία, οι γερουσιαστές Κρις Βαν Χόλεν (Chris Van Holen) και Μπέντζαμιν Καρντίν (Benjamin L. Cardin) εισήγαγαν ψήφισμα για να τιμήσουν τις κατακτήσεις του Πολ Σαρμπάνη και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Αγαπούσε την Πολιτεία του Μέριλαντ και ειδικά το Τσίζαπικ Μπέι», είπε ο Βαν Χόλεν, ενώ ο Καρντίν είπε πως «ο Σαρμπάνης ήταν γνωστός ως ο γερουσιαστής των γερουσιαστών».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου