Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Στα γαλανόλευκα φωταγωγήθηκε η γέφυρα του Μιλγουόκι

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, 2020

Το κεντρικό αξιοθέατο της αμερικανικής μεγαλούπολης, η γέφυρα, έχει φωτιστεί στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα παραμείνει στους Μπακς.

Εντυπωσιακή ήταν η αντίδραση της πόλης του Μιλγουόκι και γενικά του κόσμου του ΝΒΑ στο άκουσμα της συμφωνίας – ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μπακς για συμβόλαιο 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων (187,2 εκατ. ευρώ) συνολικά για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η ανακοίνωση που έβαλε τέλος στο σίριαλ των τελευταίων μηνών και κρατά τον κορυφαίο παίκτη της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ για δύο συνεχόμενες σεζόν στην ομάδα όπου αναδείχθηκε, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς όχι μόνο για το σπουδαιότερο πρωτάθλημα μπάσκετ αλλά και συνολικά για τον παγκόσμιο αθλητισμό, καθιστώντας τον Ελληνα σούπερ σταρ έναν από τους καλύτερα πληρωμένους αθλητές παγκοσμίως σε όλα τα αθλήματα.

Αποτελεί επίσης καύχημα για την πόλη του Μιλγουόκι, που χτίζει πάνω στον Γιάννη τις ελπίδες της για την κατάκτηση επιτέλους του πρωταθλήματος μπάσκετ της Βόρειας Αμερικής (αφού περιλαμβάνεται και ο γειτονικός στο Μιλγουόκι, Καναδάς). Ετσι, από προχθές το βράδυ, η γέφυρα που αποτελεί κεντρικό αξιοθέατο της αμερικανικής μεγαλούπολης έχει φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, προς τιμήν του μεγάλου αστεριού των «ελαφιών».

Είναι δε τέτοια η σύνδεση που αισθάνεται ο σύλλογος με την Ελλάδα χάρη στον μεγάλο της αστέρα, ώστε προ μηνός αποφάσισε να είναι μπλε η δεύτερη εμφάνισή του, πέρα από την κανονική όπου κυριαρχούν το πράσινο, το άσπρο και το μαύρο.

«Με την απόφασή του να παραμείνει, αν και θα μπορούσε να αποχωρήσει ως ελεύθερος ή να μπει σε ανταλλαγή, ο Αντετοκούνμπο ανταμείβει τους Μπακς που τον ανακάλυψαν στο ντραφτ του 2013 και τον βοήθησαν να εξελιχθεί στον ομολογουμένως καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ», σχολίασε η κορυφαία αθλητική επιθεώρηση, Sports Illustrated.

Το συμβόλαιο ίσως να περιλαμβάνει κατά πληροφορίες και οψιόν επέκτασης κατά έναν ακόμη χρόνο υπέρ του Γιάννη, ενώ χθεσινά ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ίσως τελικά το συμβόλαιο να είναι κατά 25 εκατ. δολάρια μικρότερο λόγω του περιορισμού που επιφέρει ο κορωνοϊός στο όριο των αμοιβών των αθλητών (σάλαρι καπ).

Αυτό όμως λίγη σημασία έχει τώρα για τον Γιάννη και τους Μπακς. Εκείνο που μετρά, όπως γράφει η «Ουάσιγκτον Ποστ», είναι οι Μπακς να συνειδητοποιήσουν ότι ο Αντετοκούνμπο και η υπομονή του αποτελούν θείο δώρο γι’ αυτούς, και δεν θα πρέπει να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου