Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Διαβατήριο υγείας: Αρχίζουν να το χρησιμοποιούν αεροπορικές εταιρείες

  Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, 2020

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή- ψηφιακό διαβατήριο υγείας- για όσους έχουν εμβολιαστεί. Η εφαρμογή μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις στην καθημερινότητα, όπως σε θέατρα, κινηματογράφους εστιατόρια, αλλά θα αυξήσει την κοινωνική διαίρεση.

Διαβατήριο υγείας: Αρχίζουν να το χρησιμοποιούν αεροπορικές εταιρείες | tovima.gr

Tις επόμενες εβδομάδες, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Lufthansa,  Swiss, United, Virgin Atlantic και JetBlue σχεδιάζουν να εισαγάγουν μια εφαρμογή διαβατηρίου υγείας, που ονομάζεται CommonPass, η οποία στοχεύει στην επαλήθευση των αποτελεσμάτων των test κορoναϊού και σύντομα των εμβολιασμών.

Το CommonPass ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με τους κανόνες ταξιδιού – όπως αν πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά για αρνητικό τεστ – και στη συνέχεια να τα ελέγξει. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα εκδώσει κωδικούς επιβεβαίωσης, επιτρέποντας στους επιβάτες να επιβιβάζονται σε ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

«Αυτό είναι μια νέα φυσιολογική ανάγκη που θα πρέπει να υπάρχει για τον έλεγχο και τον περιορισμό αυτής της πανδημίας», αναφέρουν στο Commons Project Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στη Γενεύη που ανέπτυξε το CommonPass σε συνεργασία με το World Economic Forum.

Τα «διαπιστευτήρια» εμβολιασμού θα μπορούσαν να έχουν σοβαρή  επίδραση στις προσπάθειες ελέγχου του ιού και αποκατάστασης της οικονομίας.

Θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερες επιχειρήσεις και πανεπιστήμια να ανοίξουν ξανά.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι οι  κινηματογραφικές αίθουσες, τα θέατρα, οι χώροι διασκέδασης, τα κρουαζιερόπλοια και οι αθλητικοί χώροι ώστε να επιτραπεί η είσοδος σε όσους τεκμηριωμένα έχουν εμβολιαστεί και ταυτόχρονα να προσφέρει ασφάλεια στους πελάτες.

Όμως, τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας αυξάνουν την κοινωνική διαίρεση σε έχοντες και μη έχοντες διαβατήριο εάν εφαρμοστούν σε χώρους συνωστισμού.

Οι εφαρμογές αυτές εμποδίζουν τα άτομα με περιορισμένη πρόσβαση σε εμβόλια ή σε διαδικτυακά εργαλεία επαλήθευσης, λόγω οικονομικών ή και τεχνολογικών αδυναμιών να εισέλθουν σε χώρους εργασίας ή να επισκεφθούν δημοφιλείς προορισμούς.

Οι υπέρμαχοι των κοινωνικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών προειδοποιούν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επεμβατικό σύστημα κοινωνικού ελέγχου, παρόμοιο με την αυξημένη παρακολούθηση που υιοθέτησε η Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπου εκτός από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικοί φορείς όπως εργοδότες και εστιατόρια θα καθορίσουν ποιος μπορεί και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες τους. .

Τον Οκτώβριο, η United δοκίμασε το CommonPass σε πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty στο Νιου Τζέρσεϊ από το αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο. Η United και τέσσερις άλλες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν σύντομα σε ορισμένες διεθνείς πτήσεις.

Η εφαρμογή αρχικά, θα χρησιμοποιηθεί σε επιλεγμένες πτήσεις που αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου