Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Αρχισε η... υπόκλιση Μπάιντεν στο έργο Τραμπ

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020.




Ετσι «έκοψε» τον βήχα του Βορειοκορεάτη Προέδρου και μάλιστα χωρίς πόλεμο, μάζεψε τα... χέρια και πόδια των πολεμοχαρών Αμερικανών που μάτωναν τους Αμερικανούς πολίτες για το... συμφέρον της Αμερικής σε χώρες που δεν ξέρουν καν πού είναι στο χάρτη και φυσικά προσπάθησε να συνετίσει την Κίνα που το είχε δει «αφεντικό» των πάντων. Κάτι σαν... κορωνοϊός πριν τον κορωνοϊό ήταν η Κίνα προ Τραμπ. Ο Πρόεδρος, με το που εξελέγη, την αγκάλιασε -όπως έπρεπε- αλλά όταν διαπίστωσε ότι δεν καταλαβαίνουν οι Κινέζοι από αγκαλιές και λόγια και ήθελαν να συνεχίσουν την οικονομική εξάρτηση της (αγαπημένης του) Αμερικής τού γύρισε το... μάτι κι άρχισε τους περιορισμούς στα προϊόντα τους και στους μεγιστάνες τους.

Επιτέλους ένας Πρόεδρος με πυγμή να κρατήσει εκτός τους Κινέζους που αγοράζουν ό,τι πετάει, κολυμπάει, περπατάει. Εβαλε δασμούς, απαγορεύσεις, περιορισμούς και πάτησε «πόδι» υπέρ των αμερικανικών προϊόντων και του δολαρίου και δεν έσκυψε το κεφάλι στο εύκολο κέρδος από τα φθηνά κινεζικά εργατικά χέρια. Θα μπορούσε να συνεχίσει το ίδιο τροπάριο και να εκμεταλλευτεί την αγορά της Κίνας και τη δύναμη των Κινέζων, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ δεν μάσησε και τους έκλεισε την πόρτα.

Κι όμως αυτόν τον πρόεδρο Τραμπ -που δέχθηκε, όσο κανείς άλλος, ανηλεή και πανταχόθεν πόλεμο για τις κινήσεις του- ο Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ, άρχισε να παραδέχεται ότι ήταν... σωστός. «Θέλω να εξασφαλίσω ότι θα δώσουμε σκληρή μάχη, επενδύοντας πρώτα στην Αμερική», είπε ο Μπάιντεν, σχετικά με τη Φάση 1 του Τραμπ, στις σχέσεις Αμερικής - Κίνας. Και για μένα αυτό που είπε ο 78χρονος Μπάιντεν Τζούνιορ αποτελεί την πρώτη υπόκλισή του στο έργο Τραμπ.

Βασίλης Μαγαλιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου