Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Θρίλερ με υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

 Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, 2020

Φωτ. Hellenic Navy

Υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας αποκαλύφθηκε στη Ρόδο. Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί τοπικό δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τελευταίος που σημειωτέον κατάγεται από τη Θράκη φωτογράφιζε ελληνικά πολεμικά πλοία και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του προξενείου.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο υπάλληλος του προξενείου στρατολόγησε τον ναυτικό, με τον τελευταίο να καταγράφει και να μεταφέρει πληροφορίες για τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτών και τις κινήσεις των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.Έγινε έρευνα στο σπίτι του απ’ όπου κατασχέθηκαν φορητοί υπολογιστές, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου