Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΑΛΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, ιστοσελίδες και έντυπα για τον τόπο μας, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, 2020

Λαβαίνουμε δια μέσου του ίντερνετ η έντυπα αρκετά περιοδικά και εφημερίδες από την Ελλάδα και οργανισμούς ανά το κόσμο. 

Μιλάμε για φιλότιμες προσπάθειες από ανθρώπους που κατέχουν αλλά έχουν και μεράκι.  Μέσα σε αυτά ήταν τα ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΑ ΝΕΑ, της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, η ΗΛΕΙΑΚΤΙΔΑ από το αδελφό σωματείο Πανηλειακός Νέας Υόρκης, ΚΡΗΤΗ, από την Πανκρητική Ομοσπονδία, ΔΙΒΡΗ από τον ιατρό κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο, ΛΟΓΓΑΝΙΚΟ του κ. Γεώργιου Ιατρού από τη Βοστώνη… 

Τις περισσότερες φορές εις βάρους της τσέπης μας ή με κάποιες μικρές χορηγίες από την οργάνωση ή κάποιων φιλότιμων πατριωτών!

Μιλάμε για πολύ δουλειά που γίνεται τις ελεύθερες ώρες!

Θυμάμαι τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή που έβγαζε την εφημερίδα του Συλλόγου Ηλείων ΕΡΜΗΣ στο Τορόντο που κάθισε ο άνθρωπος και βιβλιοδέτησε τις εφημερίδες του Συλλόγου, της Πανηλειακής και άλλες και τις χάρισε στο ίδρυμα ΤΑΤΑΝΗ στην Αμαλιάδα.   Η Οικία Πέτρου Τατάνη έγινε Μουσείο και στεγάζει έντυπα της Ομογένειας!  (Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πέτρος Τατάνης από την Αμαλιάδα, Ηλείας ήταν ο ιδρυτής της ημερήσιας εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης που λειτουργεί από το 1915 έως σήμερα!)

Η εφημερίδα ΕΠΙΤΑΛΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ μας εστάλη χθες από τον κ. Σταύρο Φωτόπουλο που πάντα μας ενημερώνει ο καλός και υπερήφανος πατριώτης.

Το Επιτάλειο, είναι κωμόπολη στην Ηλεία κοντά στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία.  Γνωρίσαμε τους φιλότιμους για την προσπάθεια και όχι μόνο Αγουλινιτσαίους στα Παγκόσμια Συνέδρια που κάναμε στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία.

Η γνωριμία εκ του σύνεγγυς των πατριωτών μας που μένουν στην Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου ήταν όχι μόνο εμπειρία αλλά δημιούργησε φιλίες.  Περιττό να σας πω ότι συναντήθηκαν Ηλείοι και Ηλειώτισσες που είναι συγγενείς και χωριανοί, συμμαθητές στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο το Λύκειο, στο Πανεπιστήμιο.

Θυμάμαι τον τότε Γραμματέας της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κ. Αναστάσιο “Bob” Τσουκαλά από το χωριό Άγιο Γεώργιο του Πύργου που συνάντησε ένα δημοσιογράφο και κουβέντα τη κουβέντα βρέθηκαν να είναι πρώτα ξαδέλφια!

Και δεν ήταν οι μόνοι.  Όσοι μπορέσαμε επικοινωνούμε τακτικά ή όποτε μπορούμε.  Όπως με το Χρίστο Παναγιωτόπουλο από το SeattleWashington, Νίκο Τεντόπουλο από το Montreal, Κώστα Κουτρουμπή από το Toronto, Νίκο Σινόπουλο από το BrooklynNY, Νίκο Κωστόπουλο εεπίσης από το BrooklynNY, Μπάμπη Τσουκαλά από την Carolina και τόσους και τόσες στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Σταμάτησαν όμως αυτά τα Συνέδρια που πρώτα – πρώτα ήταν ΑΝΤΑΜΩΜΑ και πηγή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που μόνο καλό μπορεί να αποφέρει στον τόπο, στην ΕΛΛΑΔΑ.

Μήπως πρέπει να κοιτάξει το θέμα κατάματα η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση γιατί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μόνο ΜΝΗΜΟΝΙΑ ή ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ “κατάφεραν” και να μας “λοξοκοιτούν” οι Αμερικάνοι, οι Καναδέζοι και περισσότεροι οι Ευρωπαίοι!

Πηγαίνοντας πίσω στα ΕΠΙΤΑΛΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ που βγάζει ο σύλλογος Ο “ΑΛΦΕΙΟΣ” και εκδίδετε για 42 χρόνια, παρακαλώ.   Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε όλους όσους εργάζονται αφιλοκερδώς για τα ΚΟΙΝΑ.  Η διεύθυνση τους είναι: Πατησίων 4, ΑΘΗΝΑ 10677 και η ιστοσελίδα τους είναι: www.epitaliotes.gr   

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ από τη Βοστώνη Φίλοι, Πατριώτες.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη ΗΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου