Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ομοσπονδία Ν.Υ.: Προς επίλυση ή συνέχιση της κρίσης;

  Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Σταύρος Μαρμαρινός

Εθνικός Κήρυξ

Πανομογενειακη Συγκέντρωση για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου και Κοπη Βασιλόπιτας, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, 9 Γενάρη 2020. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)


Ομοσπονδίας το... ανάγνωσμα και σήμερα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του... Γιατί οι μεν πρώην πρόεδροι, για τους οποίους γίνεται λόγος να αναλάβουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης είναι διατεθειμένοι να κινηθούν γρήγορα, όμως περιμένουν το «πράσινο φως». Κι αυτό, δεν ανάβει μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές.

Καμία από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν αρνείται τη μεσολάβηση των πρώην προέδρων για ένα σύντομο, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως, επικαλείται διάφορες προϋποθέσεις, που είναι διαφορετικές για την κάθε μια από αυτές.

Να συνοψίσω τις περίπου θέσεις των δύο πλευρών, όπως τουλάχιστον φαίνονται, γιατί διαπιστώνω ότι λίγο ή πολύ μεταβάλλονται σε αρκετά σημεία κάθε τόσο και όσο συνεχίζονται παρασκηνιακές επαφές μεσολαβητών.

Η μια πλευρά δείχνει να θέλει γενική συνέλευση, ή κάτι ανάλογο με αλληλογραφία, για να διαπιστωθεί εάν η πλειοψηφία των σωματείων-μελών θέλει να αναλάβει τη διοίκηση της οργάνωσης η ομάδα των πρώην προέδρων. Εάν αποφασιστεί αυτό, τότε αναλαμβάνουν οι πρώην πρόεδροι, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παραμείνει στη θέση του κανείς απολύτως από το σημερινό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου.

Στη συνέχεια, προσανατολίζονται για το προβλεπόμενο από το Καταστατικό διήμερο συνέδριο μέσα στον Ιανουάριο με τη χρήση του Zoom και με φυσική παρουσία κατά τον οποίο θα γίνει Απολογισμός και θα υπάρξουν ερωταπαντήσεις. Κατά τη δεύτερη μέρα, με φυσική παρουσία θα εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή και θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες για νέο Δ. Συμβούλιο. Δέκα μέρες μετά μιλούν για εκλογές.

Να και οι περίπου θέσεις της άλλης πλευράς, μέχρι τη στιγμή αυτή: Κύριο αίτημα είναι να υποβληθεί λεπτομερής οικονομικός απολογισμός της τελευταίας Παρέλασης, όπως και γενικά της Ομοσπονδίας. Να συζητήσει και να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο εάν συμφωνεί με τη λύση των πρώην προέδρων. Εάν αποφασιστεί, να ζητηθεί από τα σωματεία-μέλη δι' αλληλογραφίας να απαντήσουν κι αυτά στο ίδιο ερώτημα. Εάν και αυτά συμφωνήσουν, τότε να συγκληθεί γενική συνέλευση και μέχρι τέλους Μαΐου να γίνουν εκλογές. Η πλευρά αυτή επιμένει ότι εάν αναλάβουν οι πρώην πρόεδροι, θα παραμείνουν οπωσδήποτε ο πρόεδρος και ο ταμίας της Ομοσπονδίας, όχι μόνο για τις λειτουργικές ανάγκες της οργάνωσης, αλλά και για να έχουν λόγο στις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι πιο πάνω θέσεις δεν είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένες. Υπάρχει αρκετή θολούρα και εγείρονται ερωτηματικά. Ορισμένοι αναρωτιούνται, πόσο εύκολο είναι να γίνει γενική συνέλευση με φυσική παρουσία αφού υπάρχουν δυσκολίες λόγω του κορωνοϊού, η δε λύση του Zoom δεν είναι εύκολη για όλους. Το να παραμείνουν ή όχι ο πρόεδρος και ο ταμίας μαζί με τους πρώην προέδρους, είναι μια σκέψη που υποστηρίζεται από μερίδα των πρώην προέδρων, με το επιχείρημα ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας σε όλα, εκτός από τα οικονομικά.

Αυτή περίπου -επιμένω στο «περίπου»- είναι η εικόνα μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές και η οποία, επαναλαμβάνω, δεν είναι ούτε τελική, ούτε ξεκάθαρη.

Οπωσδήποτε, όλη αυτή η κατάσταση είναι σε βάρος της Ομοσπονδίας και παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα της Ομογένειας, που δεν της αξίζει.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου