Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

ΗΠΑ: Περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης ύστερα από τον εμβολιασμό

 Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, 2020
ipa-peristatiko-allergikis-antidrasis-ystera-apo-ton-emvoliasmo0

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση αφού έλαβε το εμβόλιο της Pfizer εμφάνισε ένας υγειονομικός υπάλληλος στην Αλάσκα σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η οποία επικαλείται τρία πρόσωπα που έχουν λάβει γνώση για την κατάσταση της υγείας του εν λόγω ατόμου.

Το περιστατικό παρουσιάστηκε την Τρίτη και ο υγειονομικός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, αφού εισήχθη σε νοσοκομείο.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο εμβολιασθείς είχε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων.

Η εταιρεία Pfizer δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νew York Times, η αντίδραση του εμβολιασθέντος πιστεύεται ότι είναι παρόμοια με τις αναφυλακτικές αντιδράσεις που εμφάνισαν δύο νοσοκομειακοί στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα, μετά τον εμβολιασμό τους.

Και οι δύο ανέρρωσαν.

Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer στις ΗΠΑ που περιελάμβαναν 40.000 εθελοντές, δεν έδειξαν σοβαρές παρενέργειες, αν και αρκετοί από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν πόνους, πυρετό και άλλα παράπλευρα συμπτώματα.

Μετά την ασθένεια των δύο νοσοκομειακών στη Βρετανία, οι εκεί αρχές προειδοποίησαν αρχικά να μην χορηγείται το εμβόλιο σε άτομα με σοβαρό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων.

Ακολούθως, άλλαξαν τη διατύπωση από να μην χορηγείται σε όσους είχαν «σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις» στο να μην χορηγείται σε όποιον είχε ποτέ αναφυλακτική αντίδραση σε τροφή, φάρμακο ή εμβόλιο.

Αξιωματούχοι της Pfizer ανέφεραν ότι οι δύο Βρετανοί είχαν ιστορικό σοβαρών αλλεργιών. Η 49χρονη γυναίκα είχε ιστορικό αλλεργίας στο αυγό. Η δεύτερη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, είχε ιστορικό αλλεργιών σε διάφορες θεραπείες.

– Με πληροφορίες από New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου